Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 9:52
Čas čítania 0:44
Jakub Paulík

Ani ty nie si na Facebooku anonymný, upozorňuje slovenská polícia. Pre vyhrážky masovou vraždou na Spiši zasahovalo Lynx Commando

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÉ VRAŽDY POLÍCIA SR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Monitorovanie sociálnych sietí na Slovensku v poslednom období ukázalo dvojicu závažných prípadov.

Polícia Slovenskej republiky upozorňuje občanov, že ich príspevky na sociálnych sieťach nie sú anonymné a môžu sa pre ne dostať do problémov so zákonom. Poukazuje tým na dvojicu prípadov z posledných dní. V jednom z nich istá osoba hrozila masovou vraždou na Spiši, v dôsledku čoho museli zasiahnuť jednotky Lynx Commanda. 

Voči mužovi je aktuálne vznesené obvinenie za obzvlášť závažný zločin teroristického útoku spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd.

Anketa:
Dávaš si pozor na to, čo píšeš na sociálnych sieťach?
Áno.
Nie.
Áno.
77 %
Nie.
23 %

Druhý prípad sa týkal Slovenky, ktorá šírila hoax o streľbe v škole v Piešťanoch. Urobila tak krátko po tom, ako strelec v texaskom meste Uvalde zabil 21 ľudí. Keď za ňou prišla polícia, tvrdila, že išlo iba o vtip. „Upozorňujeme tínedžerov, že aj oni ako užívatelia sociálnych sietí sú trestnoprávne zodpovední za to, čo zverejňujú, a aj keď ide o virtuálny svet,“ uviedla polícia.

Dievča môže byť trestne stíhané aj napriek tomu, že vytvorená infografika nebola myslená vážne. „Uvedené dva nedávne príklady by sa mohli stať mementom pre všetkých, ktorí si myslia, že si môžu na internete čokoľvek vypisovať. Polícia bude preverovať všetky hrozby,“ upozornili.

Domov
Zdieľať
Diskusia