Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2022, 10:51
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

VIDEO: Hrozba masovej vraždy na Spiši je zažehnaná, policajti zakročili a Slováka obvinili z teroristického útoku

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Zadržaná osoba nie je Aleš Š., ako to prezentoval názov užívateľského účtu na portáli Youtube.

Policajný vyšetrovateľ obvinil muža, ktorý sa mal vyhrážať masovou vraždou na Spiši a ktorého polícia zadržala v noci zo štvrtka na piatok. „Vzniesol proti nemu obvinenie za obzvlášť závažný zločin teroristického útoku spáchaného v jednočinnom súbehu s prečinom prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd,“ informoval v sobotu Policajný zbor na Facebooku.


K zadržaniu osoby výrazne prispel odbor kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Spišskej Novej Vsi.

„Vykonali sme aj domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy. Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku súvisiaca s videami na Youtube, ktoré sa posledné dni šírili internetom, je definitívne a jednoznačne odvrátená,“ ubezpečila ešte v piatok polícia. Zároveň zverejnila časti videozáznamu zo zadržania.


Zadržaná osoba nie je Aleš Š., ako to prezentoval názov užívateľského účtu na portáli Youtube. V tejto súvislosti polícia žiadala verejnosť, aby bola pri manipulácii s obsahom na sociálnych sieťach a v celom internetovom priestore mimoriadne ostražitá.

Odporúčané
Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) 16. marca 2024, 9:30

„Každá informácia sprístupnená širokému spektru používateľov je mimoriadne náchylná na zneužitie. V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, poskytneme viac,“ uviedla polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia