Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:39
Tímea Krauszová

TOP 3 v piatok: Kaliňák je na slobode a Slovensko vyhralo nad Francúzskom v MS 2022

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Správy dňa, ktoré by ti nemali ujsť.

Robert Kaliňák je na slobode

Najvyšší súd prepustil Roberta Kaliňáka z vyšetrovacej väzby na slobodu. Naďalej ho však stíhajú. Obvinili ho spoločne s Robertom Ficom z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj ohrozenia bankového a daňového tajomstva. Podľa polície Fico a Kaliňák vlastnými nomináciami vytvorili organizovanú zločineckú skupinu.

Kaliňák tvrdí, že počas takmer troch týždňov vo väzbe sa venoval najmä svojmu prípadu, ale aj učeniu sa. „Veľa som čítal, veľa som sa učil, to je celé,“ opísal médiám bezprostredne po svojom prepustení z väzby.  „To, že ste nespravodlivo vo väzbe, vám dáva silu, aby ste situáciu zvládli. Je to vec, ktorá je mimoriadna a viac nám pomôže,“ povedal. 

Kaliňák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Vedci vypestovali rastliny v mesačnej pôde

Floridskí vedci úspešne vypestovali rastliny v pôde z Mesiaca, ktorú doviezli astronauti počas misií Apollo 11, 12 a 17 na prelome 60. a 70. rokov. O pestovanie rastlín v pôde nepochádzajúcej zo Zeme sa doteraz nikto nepokúšal. Prelomový úspech môže byť predzvesťou, že nás v budúcnosti čaká pestovanie kapusty, brokolice, reďkovky či karfiolu v inej než zemskej pôde.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Vedcov úspešný rast semien milo prekvapil, aj keď rastliny vykazovali vyššiu mieru stresu. V porovnaní s tými zo zemskej pôdy boli menšie, rástli pomalšie a líšili sa aj farebným odtieňom.

Mesiac, Arábka, NASA
Zdroj: Twitter/Nature Portfolio

Slováci vyhrali prvý zápas MS 2022

V úvodnom zápase na majstrovstvách sveta v hokeji 2022 slovenskí reprezentanti zdolali hokejistov z Francúzska výsledkom 4 : 2 a vstúpili tak úspešne do turnaja. Priebeh turnaja však nebol podľa našich predstáv.

Tento zápas bol prvým zápasom skupiny A, v ktorej sa Slovensko po výhre nad Francúzskom ujalo vedenia. Tabuľka sa však ešte bude meniť po večernom zápase Nemecko – Kanada. Ďalší zápas odohrá slovenská reprezentácia v sobotu o 19.20 h proti Nemecku.

hokej
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Tweet dňa: Elon Musk opäť mení hodnotu akcií

Elon Musk týždne po tom, čo oznámil, že si chce kúpiť Twitter, urobil krok späť. Najbohatší človek na svete a šéf spoločnosti Tesla v piatok vo svojom príspevku ohlásil, že dočasne pozastavil plán na kúpu. Dôvodom je neznámy počet falošných účtov. Zdá sa, že Musk, ktorý hovoril o tom, ako vyčistí Twitter a vyrieši jeho problémy s falošnými účtami a spamom, má pochybnosti o tom, či ich spoločnosť nenahlasuje príliš málo.

Odporúčané
TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja 7. novembra 2022, 20:00

Muskov tweet opäť ovplyvnil hodnoty akcií: ceny akcií Twitteru klesli o 18 % a akcie Tesly, ktoré Musk navrhol použiť na financovanie transakcie s Twitterom, zase vyskočili o 5 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia