Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2022, 9:30
Čas čítania 11:01
Martin Adam Pavlík

Xénia Gregušová: Vďaka Survivoru som si uvedomila, že by som bez svojho priateľa nevedela žiť (Rozhovor)

Xénia Gregušová: Vďaka Survivoru som si uvedomila, že by som bez svojho priateľa nevedela žiť (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Martin Adam Pavlík
ZAUJÍMAVOSTI REALITY ŠOU SURVIVOR ČESKO & SLOVENSKO XÉNIA GREGUŠOVÁ
Uložiť Uložené

Xénia pre Refresher prezradila, čo pre ňu bolo na ostrove vôbec najťažšie, aké boli rozdiely medzi Survivorom a Farmou, ale aj to, či mala niekedy chuť vzdať to a odísť.

Najskôr zvíťazila v 12. sérii reality šou Farma a získala 75-tisíc eur. Následne si vyskúšala šou Survivor, kde skončila na úctyhodnom šiestom mieste. Vďaka tomu, že sa umiestnila medzi poslednými desiatimi, dostala sa do poroty a mohla ovplyvniť vo finále svojím hlasom to, kto nakoniec vyhrá celú súťaž. Na ostrove v Dominikánskej republike strávila v skutočne bojových podmienkach dva mesiace, pričom si neraz prešla peklom.

Stala sa terčom intríg a jej ženská aliancia ju nakoniec zradila, v dueli preto musela súperiť s najlepšou kamarátkou. Podľa Ondřeja Novotného, ktorý šou moderoval, preplakala na ostrove najviac sĺz. Len 22-ročná Xénia Gregušová zo Žiliny však ukázala divákom pred obrazovkami, že rozhodne nie je „z cukru“ a nebojí sa výziev či tvrdej práce. 

Xénia Gregušová.
Xénia Gregušová. Zdroj: Archív Xénie Gregušovej


U všetkých súťažiacich si vďaka svojim výkonom vybudovala obrovský rešpekt. Považovali ju za silnú hráčku, preto sa jej snažili neraz zbaviť a z ostrova ju doslova vyštvať. Xénia pre Refresher prezradila, čo pre ňu bolo na ostrove vôbec najťažšie, aké boli rozdiely medzi Survivorom a Farmou, ale aj to, či mala niekedy chuť vzdať to a odísť. 

Zdôverila sa nám aj s tým, čo si vďaka Survivoru uvedomila a čo v živote zmení, či by si ešte v budúcnosti vyskúšala ďalšiu reality šou alebo či sa ešte plánuje vrátiť do Dominikánskej republiky. V Refresheri ti pravidelne prinášame rozhovory s inšpiratívnymi ľuďmi. Ak chceš podporiť naše úsilie a získať neobmedzený prístup k článkom, pridaj sa do klubu Refresher+.

Xénia Gregušová.
Xénia Gregušová. Zdroj: Archív Xénie Gregušovej

V súťaži Survivor ste sa umiestnili ako najlepšia Slovenka. Je to pre vás aspoň malá útecha za to, že ste nevyhrali celú šou?

Bol to síce fajn pocit, ale ku koncu som si vravela, že keby som sa dostala aspoň do top päťky, bolo by to super. To sa mi, žiaľ, nepodarilo. Skončila som na šiestom mieste. Ale nebrala som to príliš tragicky. Keď som vypadla, bola som s tým vyrovnaná. Doľahlo to na mňa až na ďalší deň. Keď som sa vtedy ráno zobudila, povedala som si, že by som tam ešte chcela zostať.

Čo bola prvá vec, ktorú ste spravili v momente, keď ste zo súťaže vypadli? Užili ste si najviac jedlo alebo horúcu sprchu?

Prišla som do vily za ostatnými, a keďže boli v ten deň na nákupe, dali mi zo svojej zásoby sladkostí (smiech). Ale, paradoxne, úplne prvé jedlo, ktoré som si dala po tom, ako som vypadla, bola ryža. Obrovská porcia ryže (smiech). Užívala som si, že som sa konečne mohla najesť dosýta. Potom som začala jesť rôzne sladkosti. Až neskôr prišla na rad sprcha.

Xénia Gregušová v súťaži Survivor.
Xénia Gregušová v súťaži Survivor. Zdroj: Archív Xénie Gregušovej

Hovoríte o vile, ako teda prebiehal váš pobyt na ostrove po tom, ako ste vypadli?

Áno, boli sme v spoločnej vile, izby sme mali vo dvojiciach. Ja som bola v izbe s Dominikou. Väčšinu času sme si užívali oddych pri bazéne a podobne.   

Radili ste sa popritom medzi sebou aj o tom, ako budete hlasovať vo finále? 

Jasné, rozoberali sme aj to. Ale nebolo to už spôsobom, že by sme sa nejako navzájom ovplyvňovali. Nikto mi nič nekázal.

Som na sto percent presvedčená, že Vláďa si to zaslúžil vyhrať. Keby som mala iba ja rozhodnúť o tom, kto by to mal vyhrať, vybrala by som zo všetkých súťažiacich práve jeho. Je odo mňa o vyše dvadsať rokov starší, ale v tých spoločných súťažiach nado mnou takmer vždy dominoval.

Vo finálovom hlasovaní ste dali svoj hlas Vláďovi, ktorý to celé vyhral, aj napriek tomu, že sa vás snažil v jednom momente doslova vyštvať z ostrova. Prečo?

On sám sa obával, že mu aj s ostatnými ten hlas nedáme práve preto, ako sa zachoval. Myslel si, že budeme schválne voliť radšej niekoho iného, ale všetci sme tam boli dospelí ľudia a uvedomovali sme si, že v tej hre bol fakt perfektný. Či už v súťažiach, alebo v taktickom myslení. Jednoducho sme si povedali „klobúk dole“.

Som na sto percent presvedčená, že Vláďa si to zaslúžil vyhrať. Keby som mala iba ja rozhodnúť o tom, kto by to mal vyhrať, vybrala by som zo všetkých súťažiacich práve jeho. Je odo mňa o vyše dvadsať rokov starší, ale v tých spoločných súťažiach nado mnou takmer vždy dominoval. Komu by som to mala priať viac? Navyše, prišiel si tam splniť životný sen.

Anketa:
Pozeral si šou Survivor?
Áno
Nie
Áno
54 %
735 Hlasov
Nie
46 %
636 Hlasov

Takže na vás zapôsobil aj jeho príbeh. V každom prípade, v top trojke bola aj Johy, ktorá bola taktiež skutočne bojovný typ a ukázala neoblomnosť...

Áno, ale zhodli sme sa nakoniec na tom, že Vláďa bol silnejší hráč. Dosť mu pomáhalo, že vyhrával individuálne imunity. Vďaka nim si totiž následne vedel pred nami obhájiť svoje konanie v záverečnej reči. Takisto bol asi trikrát v dueli a vždy bol schopný zvíťaziť. Rozhodlo viac faktorov.

Prekvapilo vás, že Veve sa dostala tak ďaleko a skončila druhá?

To ma úprimne prekvapilo. Zo začiatku, keď sme tam boli prvý týždeň, by to určite nikto netipoval.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ❌ÉNIA GREGUŠ⭕️VÁ Survivor (@xenia_gregusova)

Pôsobila dojmom, že tam asi príliš dlho nevydrží.

Nebolo to však výzorom, ten môže klamať. Skôr som to myslela tak, že sa jej príliš nedarilo v súťažiach. Keď som s ňou súperila ja, vždy som ju porazila. Možno len jedenkrát sa jej podarilo proti mne zvíťaziť. Brala som ju preto ako slabú hráčku. To bola možno paradoxne jej výhoda – keďže nikto ju nebral ako silnú hráčku, nikto sa jej nechcel zbaviť.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 114713 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či pozerala šou Survivor aj doma v televízii.
  • Aké správy jej chodili po príchode domov.
  • Ako jej priateľ reagoval na intrigy o tom, že niečo mala s Tomášom.
  • Z čoho mala v začiatkoch súťaže najväčší strach a prečo sa v kolektíve cítila stratená.
  • Prečo raz na ostrove preplakala celý jeden deň.
  • Prečo sa na Farme cítila viac uvoľnene a čo ju na druhej strane bavilo viac v šou Survivor. 
  • Koho tipuje na víťaza MMA duelu Nathan verzus Adam (ďalší súťažiaci šou Survivor), ktorý ohlásila bojová organizácia Oktagon MMA. 
Domov
Zdieľať
Diskusia