Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2022, 15:26
Čas čítania 0:32
Jana Chovancová

V Londýne za 90-tisíc libier vydražili kaki bundu, ktorú mal na sebe Volodymyr Zelenskyj

V Londýne za 90-tisíc libier vydražili kaki bundu, ktorú mal na sebe Volodymyr Zelenskyj
Zdroj: TASR/AP
NEWS VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Aukciu v sieni Christie’s urobili na podporu Ukrajiny.

Boris Johnson, ktorý stál na čele aukcie, nazval ukrajinského prezidenta jedným z najúžasnejších lídrov súčasnosti. Aukciu v Londýne v sieni Christie’s urobili na podporu Ukrajiny, informuje Denník N

Boris Johnson počas aukcie navrhol, že cena za flísovú kaki bundu, ktorú mal na sebe ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, by mala narásť. Jej počiatočná cena bola 50 000 libier. Napokon zvuk kladiva zaznel pri takmer dvojnásobnej cene. Získali sa tým dôležité finančné prostriedky na humanitárnu pomoc Ukrajine, ktorú vo februári napadlo Rusko. 

Prítomní si mohli kúpiť aj džbán s maľbou kohúta, ktorý Johnson dostal počas prechádzky po Kyjeve s prezidentom Ukrajiny Zelenským. V ponuke bola aj prehliadka ukrajinskej metropoly s primátorom a bývalým boxerským šampiónom Kličkom. 

Zelenskyj vystúpil na podujatí pred začiatkom aukcie prostredníctvom videa, v ktorom pochválil Spojené kráľovstvo a „statočného Borisa“, píše na svojej stránke Telegraph

Domov
Zdieľať
Diskusia