Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2022, 17:30
Čas čítania 0:54
Richard Balog

Takto vyzerá zrekonštruovaný mezonet z Prahy, v ktorom hrajú hlavnú úlohu výrazné farby, drevo a súčasné umenie

Takto vyzerá zrekonštruovaný mezonet z Prahy, v ktorom hrajú hlavnú úlohu výrazné farby, drevo a súčasné umenie
Zdroj: Studio Flusser
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY PRAHA
Uložiť Uložené

Výber farieb nie je náhodný. Architekti našli inšpiráciu v obrazoch na stenách aj v detailoch na nábytku.

Kvalitnú architektúru a zaujímavý interiérový dizajn už nenájdeš len na zahraničných portáloch. Domáci architekti držia krok so svetovými ateliérmi a výsledkom sú nehnuteľnosti ako vystrihnuté z magazínov. Dôkazom je aj čerstvá rekonštrukcia mezonetu zo Žižkova, o ktorú sa postaral tím No Architects. 

Bývanie s úžitkovou plochou 130 štvorcových metrov je prepracované do najmenších detailov. Architekti sa pri tvorbe návrhov inšpirovali obrazmi na stenách, s ktorými zladili zariadenie bytu. Oba prvky sa vzájomne prelínajú a vytvárajú atraktívny celok. 

Projekt s pracovným názvom 69 odkazuje na číslovku, ktorá je zakomponovaná v kapotáži kúrenia aj v nábytku, ale predovšetkým priamo v obraze od Vladimíra Houdka. Pre majiteľov má špeciálny význam. 

Odporúčané
Víkendový dom schovaný medzi vínnymi pivnicami, v ktorom architekti skĺbili moderný dizajn s pôvodnou stavbou Víkendový dom schovaný medzi vínnymi pivnicami, v ktorom architekti skĺbili moderný dizajn s pôvodnou stavbou 28. apríla 2022, 16:30

Byt je kompletné zrekonštruovaný. Architekti upravili jeho dispozíciu, vymenili sanitu aj všetky povrchy, upravili kúrenie, doplnili klimatizáciu a prestavali schodisko, ku ktorému doplnili sakrálne osvetlenie. Jednotlivé kusy nábytku sú vyrobené na mieru – od postele cez skrine až po jedálenský stôl. 


Vytvorenie interiéru, v ktorom súčasné umenie nie je zredukované na dekoráciu, ide ruka v ruke s riešením praktických problémov, ako napríklad rozšírenie kuchyne a šatníka alebo vznik pracovne. Mimochodom, na stenách sú obrazy od spomínaného Vladimíra Houdka, Josefa Bolfa alebo od Patrika Hábla. 

Vo finále ide o jednoduché bývanie pre mladú rodinu, ktorá rozumie umeniu, vie ho oceniť a tešiť sa z neho. Teraz si vychutnaj galériu od Studio Flusser.

Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Linka News.

Studio FlusserStudio FlusserStudio FlusserStudio Flusser
Zobraziť galériu
(27)
Domov
Zdieľať
Diskusia