Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2022, 20:29
Čas čítania 1:07
Ivan Koribanič TASR

Smer s Hlasom našli spôsob, ako naťahovať rokovanie o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie. Robia obštrukcie, tvrdí koalícia

Smer s Hlasom našli spôsob, ako naťahovať rokovanie o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie. Robia obštrukcie, tvrdí koalícia
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
POLITIKA NÁRODNÁ RADA SR ROBERT FICO SMER-SD
Uložiť Uložené

Poslanec Juraj Šeliga zo Za ľudí hovorí, že treba schváliť pomoc ľuďom.

Koalícia si myslí, že strana Smer-SD robí pri rokovaniach o vydaní Roberta Fica do väzby obštrukcie. Poslanci preto opozičnú stranu vyzvali, aby s tým prestala a umožnila rokovať aj o iných témach.

Tými sú napríklad návrhy na pomoc ľuďom pri súčasnej inflácii. S tým súhlasí aj Smer. Preto plánuje podať návrh na prerušenie diskusie o vydaní Fica.

„Smer a Hlas by mali prestať s obštrukciami. Robia obštrukcie a divadlo len preto, aby naťahovali rozpravu. Dokonca vystupujú aj takí poslanci, čo v živote neprehovorili. Je to až komické. Vyzývam ich, aby s tým prestali a dali voľný priechod spravodlivosti,” napísal podpredseda poslaneckého klubu SaS Roman Foltin.

Poslanec Juraj Šeliga zo Za ľudí poukazuje na to, že treba schváliť pomoc ľuďom. „Čaká nás schválenie skoršieho vyplatenia 13. dôchodkov, čaká nás rokovanie o sociálnej pomoci a mnohé podstatnejšie témy, o ktorých nemôžeme rokovať, pretože vy a vaši kolegovia dookola opakujete to isté a naťahujete rozpravu,” odkázal opozícii Šeliga.

Zároveň žiada opozičných poslancov, aby sa z rozpravy o Ficovi odhlásili. Ak by tak urobili, nepredlžovali by rokovanie. „Smer-SD súhlasí s návrhom vládnej koalície okamžite rokovať o opatreniach kompenzujúcich obrovské zdražovanie,” napísala na sociálnej sieti opozičná strana.

Reakcia Smeru na tieto vyjadrenia je taká, že chce podať návrh, ktorým by prerušili rokovanie o Ficovi. „Na rokovaní NR SR predložíme procedurálny návrh, aby sa okamžite prerušilo rokovanie o návrhu na väzobné stíhanie predsedu strany Smer-SD a ihneď sme pristúpili k rokovaniu o návrhoch zmierňujúcich dosahy obrovského zdražovania,” doplnil Smer-SD.

Národná rada rokuje o vydaní Fica do väzby od štvrtka. Dodnes však nie je ukončené. Poslanci plánujú pokračovať opäť v utorok. O diskusiu má záujem 25 poslancov, ktorí sa už nahlásili písomnou formou. Po nej sa môžu prihlásiť aj ústne.

Domov
Zdieľať
Diskusia