Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2022 o 20:00
Čas čítania 0:58
Jakub Paulík

TOP 3 vo štvrtok: Protest za Roberta Fica, údajné podplácanie exšéfa SIS a neúspešné odvolávanie ministra vnútra

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú hlavné správy dnešného dňa.

Na proteste Roberta Fica odznel odkaz Roberta Kaliňáka z väzby

Pred parlamentom dnes niekoľko stoviek ľudí vyjadrilo podporu obvinenému poslancovi Robertovi Ficovi. Ešte pred začiatkom demonštrácie sa na mieste odohrala menšia roztržka medzi protestujúcimi a ľuďmi s ukrajinskou vlajkou. Pred občanov krátko nato vystúpil Erik Kaliňák a za svojho väzobne stíhaného strýka, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, poslal ľuďom odkaz: „Slováci, ja to zvládnem, ale vy teraz musíte zabojovať.“ Viac sa dočítaš v tomto článku.

Protest pred parlamentom.
Protest pred parlamentom. Zdroj: Facebook/topky.sk/screenshot

Zoroslav Kollár údajne podplácal exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského

Konkurzný právnik Zoroslav Kollár sa priznal k podplateniu bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Kollár mu vraj odovzdal 40-tisíc eur a Pčolinský vybavil, aby ho SIS neodpočúvala. Peniaze si údajne rozdelil s vtedajším námestníkom SIS Borisom Beňom. Ďalšie informácie nájdeš tu.

Pčolinský
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ministra vnútra Romana Mikulca neodvolali

Šéfa rezortu vnútra Romana Mikulca sa v parlamente pokúšali odvolať už po šiestykrát. Zo 120 zákonodarcov bolo za jeho odvolanie 53 poslancov, proti hlasovalo 58. Dôvodom na odvolávanie bola ministrova komunikácia s bývalým policajným prezidentom Milanom Lučanským, ktorý spáchal vo väzbe samovraždu. Mikulec tvrdí, že cez Lučanského nijako nezasahoval do vyšetrovania prípadov. Viac detailov o veci nájdeš tu.

Minister vnútra Roman Mikulec a Milan Lučanský.
Minister vnútra Roman Mikulec a Milan Lučanský. Zdroj: TASR

Instagramový post dňa: Prezidentka Zuzana Čaputová podporila Deň narcisov

Prezidentka Zuzana Čaputová pri príležitosti Dňa narcisov navštívila Centrum pomoci pre onkologických pacientov v Košiciach. Občanov vyzvala, aby prispeli dobrovoľníkom zbierajúcim peniaze, ktoré môžu pomôcť ľuďom s rakovinou. „Ak dnes stretnete v uliciach jedného z ich milých usmiatych 9-tisíc dobrovoľníkov, nezabudnite, že aj drobná, symbolická pomoc sa ráta,“ napísala na Instagrame.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia