Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2022, 17:05
Čas čítania 0:44
Jakub Paulík

VIDEO: Na demonštrácii na podporu Fica kradli ľuďom ukrajinskú vlajku. „Tu je Slovensko, choďte na Ukrajinu,“ kričali protestujúci

NEWS PROTEST PROTEST BRATISLAVA PROTESTY ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Ešte než sa protest poriadne rozbehol, prišiel prvý konflikt.

Pred budovou parlamentu v Bratislave sa zišli davy ľudí, ktorí prišli podporiť šéfa politickej strany Smer-SD Roberta Fica. V Národnej rade SR sa totiž rozhoduje o tom, či poslanca Fica vydajú na väzobné stíhanie.

Na úvod protestu sa medzi demonštrantmi objavili aj ľudia s ukrajinskou vlajkou, ktorí však mnohým protestujúcim prekážali. Najprv sa ich snažili vypískať, neskôr zakryť slovenskou vlajkou a následne im vlajku vytrhli rovno z rúk.

„Tu je Slovensko,“ vyhlasovala opakovane jedna zo žien so slovenskou vlajkou. „Kde žijete? Choďte na Ukrajinu,“ kritizovala ich ďalšia. Čoskoro ľudí s ukrajinskou vlajkou obklopila čoraz väčšia masa protestujúcich, ktorá ich s hlasnými pokrikmi posielala preč. Situáciu musel prísť vyriešiť antikonfliktný tím. Jeden z členov tímu sa postavil pred ľudí s ukrajinskou vlajkou a demonštrantov sa snažil upokojiť.

Krátko po tomto menšom spore sa pred demonštrujúcich postavili rečníci, medzi ktorými bol aj Erik Kaliňák (Smer-SD), synovec väzobne stíhaného exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Ten ľuďom cez svojho synovca odkázal: „Slováci, ja to zvládnem, ale vy teraz musíte zabojovať.“ Pred parlamentom v súčasnosti protestuje niekoľko stoviek ľudí. Spoločne skandujú „Fica si nedáme“.

Problémy pre ukrajinskú vlajku môžeš sledovať od 5. minúty

Späť
Zdieľať
Diskusia