Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2022, 11:19
Čas čítania 1:00
Ivan Koribanič

Hnutie Sme rodina sa postavilo za Borguľu: Je obeť, nie korupčník, tvrdia. Kollár vyzval Mikulca, aby odstúpil

Hnutie Sme rodina sa postavilo za Borguľu: Je obeť, nie korupčník, tvrdia. Kollár vyzval Mikulca, aby odstúpil
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
POLITIKA BORIS KOLLÁR MARTIN BORGUĽA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Borguľa vysvetlil pozadie celej kauzy. Tvrdí, že v roku 2018 bol počas svojej kampane na starostu Starého Mesta v Bratislave vydieraný. Vysokopostavenému mužovi z polície vraj pod nátlakom zaplatil 50-tisíc eur.

Šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár vyhlásil, že cieľom tejto vlády je návrat právneho štátu. Aktuálne dianie však Kollára tomu nenasvedčuje. Obvinenie Martina Borguľu označil za umelé vyvažovanie, aby vraj bolo vidno, že sa neobviňujú len opoziční, ale aj koaliční politici. „Toto znamená návrat právneho štátu? Čo sa za dva roky zmenilo? Nič,“ povedal Kollár.

Predseda parlamentu Kollár ďalej vyzval políciu, aby našla peniaze, ktoré počas svojej vlády podľa neho ukradol Robert Fico, a aby ho „konečne zavreli za korupciu“.

Stoja za Borguľom

„Celé hnutie stojí za Martinom Borguľom,“ skonštatoval Boris Kollár s tým, že v kauze je podľa neho Borguľa obeť a nie korupčník.


Borguľa tvrdí, že v roku 2018 bol počas svojej kampane na starostu Starého Mesta v Bratislave vydieraný. Vysokopostavenému mužovi z polície pod nátlakom zaplatil 50-tisíc eur.

Neskôr bol v tomto prípade označený za poškodeného a svedka. „Žiadne ďalšie úkony ma už po výpovediach čakať nemali. Mal som ísť iba vypovedať na súd. No a odrazu som prekvalifikovaný z poškodeného na obvineného,“ dodal Borguľa. 

Kollár vyzval Mikulca na rezignáciu

Boris Kollár priamo neodpovedal na otázku, ako poslanci jeho hnutia zahlasujú pri odvolávaní ministra vnútra Romana Mikulca. „Ešte nie sme rozhodnutí, budeme mať k tomu zasadnutie klubu,“ povedal Kollár. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Tvrdí však, že s Mikulcom nie sú spokojní, a ak by neboli v koalícii, určite by hlasovali za jeho koniec. Kollár reagoval aj na výzvu poslanca OĽaNO Milana Vetráka, ktorý novinárom povedal, že by bolo lepšie, ak by sa Borguľa vzdal poslaneckého mandátu.


„V tom prípade verejne vyzývam Romana Mikulca, aby odstúpil,“ uzavrel Kollár.

Domov
Zdieľať
Diskusia