Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2022, 19:02
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Kollár sa vyhrážal, že zahlasuje za odvolanie ministra vnútra Mikulca, zachytili ho zapnuté mikrofóny

NEWS BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca je na programe v stredu.

Boris Kollár sa svojim koaličným partnerom vyhrážal, že zahlasuje za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. Toho chcú opozičné strany odvolávať pre komunikáciu s policajným exprezidentom Milanom Lučanským, s ktorým si krátko po nástupe do funkcie písal o vyšetrovaní prebiehajúcich káuz. 

Útržky rozhovorov zachytil Denník N vďaka zapnutým mikrofónom do živého vysielania z Národnej rady. 

Aj keď je pravdepodobné, že predsedu parlamentu a šéfa strany Sme rodina nahnevala informácia o obvinení poslanca Martina Borguľu, hovorkyňa strany to poprela a tvrdí, že Kollára len rozčúlila nešpecifikovaná nemiestna poznámka.

Samotný rozhovor tomu nenasvedčuje. 

„Budem hlasovať za odvolanie Mikulca, ja vám hovorím,“ oznamoval rozhorčene poslancom SaS Mariánovi Viskupičovi a Jane Bittó Cigánikovej.

Dodal, že toto už nie je sranda a dôvod, prečo to plánuje spraviť, je, že Mikulec „je zodpovedný“. Poslankyňa strany Sloboda a solidarita Bittó Cigániková nepriamo Denníku N potvrdila, že podobný rozhovor prebehol, zároveň dodala, že išlo len o emotívnu reakciu a rozhodnutie predsedu Sme rodina nemusí byť konečné. 

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Viacero poslancov už pri predposlednej snahe odvolať ministra Mikulca vyhlásilo, že je to poslednýkrát, čo ho pri zaváhaní podporili. Aj predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský opakovane tvrdí, že minister nemá jeho dôveru. Súvisí to s tým, že exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského už druhýkrát obvinili z korupcie.

Informáciu o obvinení Martina Borguľu  sa verejnosť dozvedela približne o šiestej večer, v parlamente to však vedeli skôr, pretože to na výbore oznámil policajný prezident Štefan Hamran. 

Borguľa podľa portálu Z regiónu.sk údajne zaplatil úplatok 50-tisíc eur za to, aby ho polícia nevyšetrovala. Vraj ide o skutok z prvej polovice roku 2018. O úplatku údajne vedeli bývalý šéf finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník a bývalý vyšetrovateľ Marián Kučerka. Policajtov podľa zistení portálu uplácal aj podnikateľ Peter M. zo spoločnosti Slovanet, a. s. V kauze sa spomína aj meno Petra Petrova.

Odvolávanie Romana Mikulca je na pláne v stredu počas mimoriadnej parlamentnej schôdze, ktorú iniciovali Smer a Hlas. Vo štvrtok bude Národná rada SR hlasovať o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie. 

Kollár
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia