Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2022 o 7:51
Čas čítania 0:27
Dominik Vetrák

Nový seriál Clark rozpráva príbeh lupiča a štokholmského syndrómu – stavu, keď rukojemník začne vzhliadať k únoscovi

Nový seriál Clark rozpráva príbeh lupiča a štokholmského syndrómu – stavu, keď rukojemník začne vzhliadať k únoscovi
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY CLARK
Uložiť Uložené

Miniséria o slávnom švédskom lupičovi bánk sa dostane na Netflix 5. mája. Sleduj prvý trailer.

Zrejme poznáš pojem štokholmský syndróm. Ide o jav, pri ktorom rukojemníci začínajú sympatizovať so zločincami, ktorí ich zneužívajú. Clark Olofsson je slávny švédsky bankový lupič, ktorého možno nepoznáš po mene, no práve v súvislosti s ním pomenovali štokholmský syndróm.

Odporúčané
Najlepšie romantické filmy s množstvom humoru, ale aj sexu, ktoré nájdeš na Netflixe Najlepšie romantické filmy s množstvom humoru, ale aj sexu, ktoré nájdeš na Netflixe 21. apríla 2022 o 12:30

V minisérii od Netflixu spoznáme bližšie jeho komplikovaný život a aj spôsob, akým prepadával banky a rôzne inštitúcie. Počas prepadov používal šarm a k rukojemníkom sa správal veľmi milo, a tak ho začali mať aj radi. 

Jeho najslávnejšiu lúpež, v súvislosti s ktorou vznikol pojem štokholmský syndróm, ti nebudeme bližšie predstavovať. Boli by to totiž spoilery k minisérii od Netflixu, ktorá vyzerá celkom lákavo. Všetky časti tohto príbehu budú na streamovacej platforme dostupné už 5. mája. 

Domov
Zdieľať
Diskusia