Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2022, 16:20
Čas čítania 0:28
Jakub Paulík TASR

Pápež František čoraz viac kríva. Pre zdravotné problémy zrušil piatkový program

NEWS PÁPEŽ SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Svätý Otec musí ísť na lekárske vyšetrenie.

Hovorca Svätej stolice Matteo Bruni oznámil, že pápež František kvôli lekárskemu vyšetreniu po novom ruší svoj piatkový program. 85-ročnú hlavu rímskokatolíckej cirkvi trápi ischias v pravej nohe a zápal pravého kolena. Z toho dôvodu čoraz viac kríva a pri svojej duchovnej činnosti musí často sedieť.

Pre kresťanov nie je zdravotný stav 85-ročného pápeža Františka žiadnou novinkou. Svätého Otca dlhší čas trápia problémy pri chôdzi, v dôsledku čoho aj počas Veľkonočnej nedele čítal väčšiu časť svojho prejavu z balkóna Baziliky svätého Petra iba v sede.

Na Bielu sobotu sa síce pápež zúčastnil na vigílii, ale ako hlavný celebrant jej predsedal taliansky kardinál Giovanni Battista Re. Svätý Otec by sa mal najbližšie ukázať na nedeľnej omši v Bazilike svätého Petra.

Odporúčané
Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku 14. septembra 2021, 21:47
Domov
Zdieľať
Diskusia