Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 16:08
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš TASR

Kultúrne podujatia môžu fungovať ako pred pandémiou, oznámilo ministerstvo. Končia respirátory aj kapacitné obmedzenia

NEWS FESTIVALY OPATRENIA
Uložiť Uložené

Vláda zrušila aj posledné opatrenia, svet sa opäť vracia do starých koľají. Ministerstvo kultúry pripomína, že žiadne pravidlá už neplatia ani na hromadných podujatiach.

V stredu oznámené uvoľnenie protipandemických opatrení umožní, že kultúrne podujatia sa po dvoch rokoch môžu opäť konať bez obmedzení. V nadväznosti na nové pravidlá, ktoré sa týkajú aj ukončenia povinnosti nosenia respirátorov na hromadných podujatiach, o tom informuje ministerstvo kultúry.


„Nosenie respirátora v prevádzkach a na hromadných podujatiach v interiéri a exteriéri už nebude povinné, ale iba odporúčané,“ upozorňuje rezort.

Pripomína, že všetky prevádzky a hromadné podujatia okrem toho, že fungujú v režime základ, sú bez kapacitných obmedzení alebo obmedzení otváracích hodín. „Organizátori tak majú voľné ruky a na podujatiach môžu využívať 100 percent kapacity bez limitujúcich režimov, a tak letné koncerty, festivaly a kultúrne podujatia môžu fungovať tak ako pred pandémiou,“ oznamuje ministerstvo.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/Pohoda festival


Nové pravidlá oznámil po stredajšom rokovaní vlády minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský.


Respirátory budú od štvrtka povinné len v domovoch sociálnych služieb a nemocniciach. Ruší sa aj povinná karanténa po kontakte s pozitívne testovanou osobou. V prípade izolácie osoby po pozitívnom výsledku testu zmeny nenastávajú. Naďalej je povinná izolovať sa na päť dní a rovnako päť dní po ukončení izolácie platí aj povinnosť nosiť respirátor.


Nové pravidlá, definované vo vyhláškach Úradu verejného zdravotníctva, budú v platnosti od štvrtka 21. apríla.

Mohlo by ťa zaujímať:
Geissenovci čoskoro prídu na Slovensko, aby u nás natočili epizódu svojej reality šou. Vybavil to Sulík na haluškách
Vláda dá najohrozenejším skupinám jednorazový príspevok 100 eur. Zvyšovať chce postupne aj prídavky na deti
Fantastické zvery 3 majú najhoršie kinozárobky za celú históriu filmov o Harrym Potterovi. Je možné, že ďalšie časti nevzniknú
Domov
Zdieľať
Diskusia