Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2022, 9:30
Čas čítania 11:30
Adam Novosad

23-ročná Nela robí kuriérku: Musím si to cez deň odmakať, ale výplata je na slovenské pomery veľmi slušná (Rozhovor)

REFRESHER NEZVYČAJNÉ POVOLANIA
Uložiť Uložené

Petronela už viac ako rok pracuje ako kuriérka. Najskôr si ťažko zvykala na neustály stres, zhon a vyvolávanie, ale dnes si svoju prácu pochvaľuje a nemenila by.

„Keď som začínala, tak som si prvý mesiac viackrát pomyslela, že sa v tom zhone rozrevem. Neuvedomovala som si, pod aký stres sa kuriér dokáže dostať a čo všetko musí stihnúť urobiť,“ hovorí 23-ročná Petronela Gondová z Ružomberka, ktorá už viac ako rok pracuje ako kuriérka. Ľudia sú podľa nej stále zaskočení, keď im zavolá ako kuriérka žena.

Svoje rozhodnutie nastúpiť do kuriérskej firmy však rozhodne neľutuje, pretože ako sama hovorí, je rada, keď má všetko pod palcom. S viacerými zákazníkmi si už stihla potykať, ale stávajú sa jej aj situácie, keď musí zadržiavať slzy, lebo ľudia často nechápu, že kuriér musí dodržiavať pravidlá a nemôže balíky vydávať ledabolo. 

kuriérka
Zdroj: archív Petronely Gondovej

Z kuriérov si ľudia často uťahujú, že posielajú esemesky o tom, ako dorazia medzi 8. hodinou ráno a 18. hodinou večer. Vnímaš tieto žartíky?

Občas to býva vtipné, keď takú správu pošlem ľuďom ja sama, ale nestáva sa to často. Tento mýtus musím vyvrátiť, pretože nejde o štandardnú SMS, ktorú by sme húfne posielali ľuďom.

Odporúčané
Rado pracuje s mŕtvolami: Predstavte si, že máte kúsok zhnitého mäsa pár dní v izbe, toto bolo 160 kíl Rado pracuje s mŕtvolami: Predstavte si, že máte kúsok zhnitého mäsa pár dní v izbe, toto bolo 160 kíl 24. marca 2024, 14:30

Najčastejšie sa stáva, že správa s obrovským časovým rozsahom človeku príde, ak napríklad bývajú v novostavbe a nevie ich nájsť navigácia. Vtedy si GPS môže myslieť, že bývajú niekde v Poľsku, tak im pre istotu napíše, že balík budeme doručovať medzi 8.00 až 18.00 hodinou.

Uznávam, že sa na tom viem dobre zasmiať, pretože mi už viackrát prišla odpoveď od zákazníka, že ma bude čakať niekde medzi Košicami a Bratislavou. Naozaj sú to však mýty, pretože v drvivej väčšine kuriérskych firiem funguje trojhodinové časové okno, v ktorom navigácia odhaduje, že by mal byť kuriér schopný balík doručiť. Ak vieme tvoju adresu vystopovať, príde ti SMS s presnejším časom.

Manžel nebol doma, no právne som jej zmluvu vydať nemohla, tak mi rovno s krikom vynadala. Vtedy som sa skoro rozplakala. Bolo to veľmi nepríjemné, možno až kruté.

Keď máš v aute veľké množstvo balíkov, zrejme stúpa riziko, že sa niektorý roztrhne a poškodí. Stalo sa ti, že sa už balík poškodil a nechtiac si v ňom zbadala bizarný alebo zvláštny predmet, ktorý si niekto objednal?

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113672 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako reagovala, keď v roztrhnutom balíku zbadala ženskú sexuálnu pomôcku.
  • Kedy Petronela ako kuriérka nastupuje do práce a koľko adries stihne za deň.
  • Prečo sa teší, keď sa môže cez deň naobedovať ako civilizovaný človek.
  • Ako dlho si zvykala na neustálu nutnosť vyvolávať cudzím ľuďom.
  • Čo povie na svoju výplatu, ktorá je podľa nej na slovenské pomery veľmi slušná.
  • Či sú ľudia stále zaskočení tým, keď im balíky doručuje žena kuriérka.
  • Prečo je podľa Petronely práca kuriéra náročná aj pre mnohých mužov.
Domov
Zdieľať
Diskusia