Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2022, 16:30
Čas čítania 4:54
Daniel Mikolášik

MBPFW 22: Ako vyzerali prehliadky návrhárov, outfity celebrít či backstage najväčšej česko-slovenskej módnej udalosti? (Reportáž)

MBPFW 22: Ako vyzerali prehliadky návrhárov, outfity celebrít či backstage najväčšej česko-slovenskej módnej udalosti? (Reportáž)
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
MÓDA MERCEDES-BENZ PRAGUE FASHION WEEK MÓDA MÓDA SLOVENSKÝCH A ČESKÝCH ULÍC MODELING MÓDNY PRIEMYSEL SLOVENSKÉ A ČESKÉ MÓDNE ZNAČKY
Uložiť Uložené

Návrat minulých dekád, prechádzka po Hollywoode a luxusné outfity. Aj takto vyzeral pražský fashion week.

Maratón módnych prehliadok česko-slovenských etablovaných návrhárov, značiek, ale aj mladých talentovaných dizajnérov. Najväčšia česko-slovenská módna udalosť Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 priniesla návrat minulých dekád, prechádzku po Hollywoode či luxusné outfity účastníkov so silným odkazom.

V rámci prehliadok sezóny jeseň/zima 2022 sme mali možnosť vidieť kolekcie návrhárov ako Pavol Dendis, Michael Kováčik, známej česko-slovenskej značky Laformela, ktorú založili Miroslava Kohutiarová a Antonín Soukup, či Vandu Jandu a jej hollywoodsky Walk of Fame.

Redakcia Refresheru na pražskom fashion weeku nemohla chýbať. Prinášame ti preto reportáž a fotografie streetstylu zo všetkých dní MBPFW 22, ktorý nás svojou originalitou a kreatívnymi outfitmi preniesol na najväčšie módne udalosti svetových metropol. Nechýbala luxusná elegancia a extravagantné módne počiny. V galérii nájdeš aj fotografie z backstageu módnej udalosti.

MBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfityMBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfityMBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfityMBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfity
Zobraziť galériu
(30)

Na našom webe pravidelne prinášame reportáže z módnych podujatí či streetstylu zo slovenských a z českých ulíc. Viac podobných článkov, v ktorých mapujeme lokálnu módu, nájdeš v sekcii Móda. Tvorbu kvalitných výstupov môžeš podporiť prostredníctvom klubu Refresher+.

Prvý deň patril Slovákom

Prvý deň na móle odštartoval prehliadku svojou androgénnou kolekciou s názvom Story Telling slovenský dizajnér Michael Kováčik, pri ktorej tvorbe vychádzal z požiadaviek spoločnosti. Podľa jeho slov na nej pracoval niekoľko dlhých mesiacov a nechcel ňou nastavovať pevné mantinely. S ohlasmi je vraj spokojný.

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

„Každý deň nášho života je jedinečným zážitkom prepájajúcim nespočetné množstvo faktorov. V našich rukách je možnosť nastaviť si tón, akým ich prežijeme, čo si oblečieme a akú rolu v danom dni zohráme,“ tvrdí návrhár. Ako riaditeľ súťaže krásy Miss Slovensko dal na móle priestor aj korunovaným misskám Sofii Hrivňákovej a Leone Novoberdaliu.

Michael Kováčik.
Michael Kováčik. Zdroj: Refresher/Dávid Marcin

Jeho kolekcia plná ručne pletených svetrov, dekonštruovaných kabátov, sák a košieľ s oversized nadstavenými rukávmi doplnených jemnými náušnicami či náramkami priniesla na mólo v Pražskej tržnici odkaz precízneho krajčírstva. Hoci sme uňho zvyknutí skôr na monochromatické odtiene čiernej, sivej a bielej, na pražskom fashion weeku ukázal aj pár modelov vo výraznejšej žltej a ružovej.

„Kolekcia nerozdeľuje, práve naopak, spája to najlepšie z oboch brehov jemnosti a strohosti, ktoré sa vzájomne dokážu dokonale obohatiť,“ prezrádza Kováčik o svojej novej kolekcii. Pri tvorbe móla stavil na známe heslo „v jednoduchosti je krása“. Pozornosť divákov sa tak upriamovala predovšetkým na samotnú kolekciu.

MBPFW Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2022 Praha streetstyle móda fashion outfity
Zdroj: Refresher/Dávid Marcin

Úvodný prehliadkový deň zakončil ďalší etablovaný slovenský návrhár Pavol Dendis so svojou kolekciou Burning Heart. Tá je inšpirovaná jeho predchádzajúcou kolekciou Dark Waters-Brave Youth a hudbou 80. rokov. Pestrá kolekcia obsahovala viaceré typy látok ako vlna, denim, jemný hodváb a viskóza.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113353 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia