Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2022, 18:01
Čas čítania 1:12
Adam Novosad

Ukrajinské ženy znásilnené ruskými vojakmi žiadajú o pomoc vo forme núdzovej antikoncepcie

NEWS SEXUALITA VOJNA NA UKRAJINE ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Ukrajina žiada antikoncepciu pre ženy znásilnené ruskými vojakmi, informuje bývalý záchranár Vít Samek z Česka.

Ukrajinské obce, ktoré boli v posledných dňoch oslobodené spod okupácie ruskou armádou, urýchlene zháňajú núdzovú antikoncepciu pre svoje obyvateľky. Tie sa podľa ukrajinských úradov v mnohých prípadoch stali obeťami znásilnenia ruskými vojakmi.

Na svojom Facebooku o tom informuje niekdajší zdravotný záchranár a spisovateľ Čech Vít Samek, ktorý podľa vlastných slov dostal informácie o potrebách z Ukrajiny priamo od českého známeho pôsobiaceho v ukrajinskej armáde v meste Odesa na juhu. O zbierke informuje aj český investigatívny projekt Neovlivní.cz.

„Ahoj, prosím ťa, teraz mi písala kamarátka z domobrany, že obce oslobodené od škriatkov [Rusi, pozn. red.] potrebujú ASAP čo najväčšie množstvo Postinoru a podobných prípravkov, detaily písať nechcem, je to na zvracanie,“ píše sa v textovej správe od Čecha na Ukrajine. Postinor je núdzová antikoncepcia užívaná po pohlavnom styku.

Samek vo svojom príspevku píše, že medzitým stihol objednať 30 tabliet Postinoru, keďže sa podľa neho tieto hormonálne lieky dajú užiť až do troch dní po znásilnení, lieky Ellaone zase až do piatich dní od pohlavného styku. V Buči síce podľa neho už lieky nepomôžu, ale na nových oslobodených územiach ich bude treba. 

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

 „Tieto lieky budú na oslobodených územiach potrebné aj naďalej,“ konštatuje bývalý záchranár, ktorý v statuse pripojil aj číslo transparentného účtu na finančnú zbierku.

Zopár hodín po publikovaní prvého príspevku sa podľa Sameka vyzbierali desiatky tisíc českých korún, ktoré chce teraz použiť na čo najefektívnejší nákup postkoitálnej antikoncepcie, ale množstvo ľudí rovno objednávalo pilulky, ktoré sa mu následne chystajú odovzdať.

Mohlo by ťa zaujímať:
Raketovou základňou Devínska Kobyla nás previedol jej bývalý veliteľ. Aké zbrane používali a za aký čas dokázali zostreliť cieľ?
Tieňohra je surový a temný krimitriler o pomste, ktorý ťa šokuje a prekvapí (Recenzia)
Zakladatelia firmy Sudolabs: Vlani sme zvyšovali platy trikrát, aj toto je súčasť kariérneho rastu (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia