Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 21:49
Čas čítania 1:07
Martin Mičuda

Maybach odhalil limuzínu, ktorú navrhol zosnulý Virgil Abloh. Má unikátne prvky, motor V12 a vznikne len 150 kusov

Maybach odhalil limuzínu, ktorú navrhol zosnulý Virgil Abloh. Má unikátne prvky, motor V12 a vznikne len 150 kusov
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-MAYBACH VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Ultra-luxusná limuzína sa vyznačuje unikátne navrhnutým exteriérom aj interiérom s prvkami, ktoré nie sú inak v ponuke.

Okrem zaujímavého konceptu SUV sa na svet predrala aj mimoriadne exkluzívna edícia vrcholnej triedy S od divízie Maybach. Tá bola navrhnutá ešte pred tým, ako Virgil Abloh zomrel, nemecká automobilka nám však unikátny výtvor servíruje až teraz.

Jeho podstatou je nielen model limuzíny v mierke 1:18, špeciálne kľúče a karabínka, ale predovšetkým špeciálne navrhnutá vlajková loď, ktorá vznikne v limitovanom počte len 150 kusov.

Odporúčané
Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur Kráľ je len jeden. Vyskúšali sme nové S-ko za takmer 200 000 eur 20. januára 2021, 14:30

Oficiálny názov je Mercedes-Maybach S 680 by Virgil Abloh. Pointou tejto špecialitky je jej dizajn a vzhľad. Ultra-luxusná limuzína sa totiž vyznačuje špeciálne navrhnutým exteriérom aj interiérom s prvkami, ktoré nie sú inak v ponuke. Zovňajšok dostal dvojfarebné lakovanie – vrchnú časť (vrátane líšť okolo okien a krytov spätných zrkadiel) pokrýva odtieň Obsidian Black, zatiaľ čo spodok tvorí špecifický lak s pieskovým nádychom. Tomu následne sekundujú aj 20" kované disky, ktorých tradičná chrómová povrchová úprava nie je strieborná, ale tiež piesková.

Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,
Zdroj: Mercedes-Benz

Identickú farebnú schému evidujeme aj v dobre známej luxusnej kabíne. Zatiaľ čo vrchnú časť, vrátane stropu, zdobí čierne čalúnenie, zbytok interiéru je zabalený do pieskovej farby. A to vrátane použitej koži Nappa, výplne dverí či zvoleného pieskového dekóru, ktorý nie je bežne v ponuke.

Interiér je následne posiaty ozdobnými plaketami a logami – od opierok hláv, prídavných vankúšov, prahov dverí, cez stredový panel až po koberčeky. Aby toho nebolo málo, automobilka dokonca upravila aj infotainment MBUX, v rámci ktorého je decentne pozmenené prostredie s ikonami v pieskovej farbe.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Limitovaná edícia samozrejme prichádza v tej najexkluzívnejšej verzii, teda ako S 680 4Matic. Pod dlhou prednou kapotou sa tak nachádza jeden z klenotov stuttgartskej automobilky, ktorým je 6-litrový dvanásťvalec. Dvakrát preplňovaný agregát V12 disponuje výkonom 450 kW/612 koní a rovných 900 Nm. Štandardom je 9-stupňová automatická prevodovka a pohon všetkých štyroch kolies 4Matic.

Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,
Zobraziť galériu
(4)
Domov
Zdieľať
Diskusia