Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2022, 6:47
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

MS 2022 v Katare: Dúhové vlajky na turnaji zrejme zakážu. Vraj by hrozili útoky na podporovateľov LGBT+ komunity

MS 2022 v Katare: Dúhové vlajky na turnaji zrejme zakážu. Vraj by hrozili útoky na podporovateľov LGBT+ komunity
Zdroj: TASR/Michal Svítok
ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ MS 2022 V KATARE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

V Katare na turnaji s radosťou privítajú aj LGBT+ ľudí, radšej by si však so sebou nemali brať dúhové vlajky.

Majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2022 budú v Katare, kde je homosexualita trestná. Organizátori tvrdia, že na turnaji radi uvítajú aj ľudí z LGBT+ komunity, no neodporúčajú im, aby si nosili dúhové vlajky, píšu NBC News.

Generálmajor Abdulaziz Abdullah Al Ansari, ktorý sa stará o bezpečnosť na turnaji, tvrdí, že ochranka bude zrejme návštevníkom dúhové vlajky konfiškovať. Týmto krokom vraj nechce uraziť ich podporu LGBT+ komunity, ale chrániť návštevníkov pred prípadným útokom. Niektorí ľudia z konzervatívnej časti spoločnosti by totiž nosenie dúhovej vlajky mohli považovať za provokáciu, a tak by potenciálne hrozilo riziko konfliktu.

Al Ansari zdôrazňuje, že nedokáže ovplyvniť zmýšľanie všetkých ľudí. Budúcich návštevníkov majstrovstiev v Katare preto žiada, aby svoju podporu LGBT+ komunite vyjadrovali v krajinách, kde to verejnosť akceptuje. 

Možno však predpokladať, že sa na turnaji nájdu návštevníci, ktorí budú chcieť LGBT+ komunitu podporiť práve v krajine, kde je homosexualita kriminalizovaná. MS v Katare 2022 budú medzi 21. novembrom až 21. decembrom. Zloženie základných skupín nájdeš v tomto článku.

Odporúčané
Na čo myslia ľudia pri sexe? Tieto myšlienky komplikujú intímne chvíle mladých Slovákov Na čo myslia ľudia pri sexe? Tieto myšlienky komplikujú intímne chvíle mladých Slovákov 16. januára 2022, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia