Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti GRANDIOSOFT.
30. marca 2022, 13:15
Čas čítania 1:28
Sponzorovaný obsah

Máte radi hydinu a ovocie?

GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Kto chce byť fit, ten by mal svoje zdravie podporovať kvalitným jedlom a pohybom.

Pokiaľ máte radi kuraciu pečeň a ovocné plody, tu je recept na skvelú domácu pečeňovú paštétu a malinový džem s kúskami ovocia. Nech sa páči, vyskúšajte!

Posilnenie imunity podporí čerstvá zelenina, ovocie a kvalitné mäso z domácej hydiny. Máte radi kuracinu a ovocie? Ak áno, tak zamerajte svoju pozornosť na dva skvelé recepty – na domácu paštétu z kuracích pečení a na malinový džem s kúskami ovocia. Na prípravu ovocných džemov používajte len čerstvé a zdravé plody, na prípravu hydinových jedál zvoľte mäso z domácich fariem, kde zvieratá žijú v dobrých hygienických podmienkach. Kde sú kŕmené prirodzeným krmivom, kde majú dostatok pohybu a slnka, vďaka čomu má mäso vysokú výživovú hodnotu.

Domáca pečeňová paštéta

Na prípravu domácej paštéty z kuracích pečení budete potrebovať 0,5 kg pečení, 1 väčšiu cibuľu a 3 strúčiky cesnaku. Ostatné ingrediencie – masť, soľ, tymian, rozmarín, majorán, kurkumu, mletú rascu a mletú červenú papriku si pripravte v množstvách podľa vlastnej chuti. Aby pečeňová paštéta bola chutná, kuracie pečene najprv umyte a odblaňte. Potom pečene, cibuľu a cesnak nakrájajte. V masti najprv opražte cibuľu, potom pridajte vnútornosti. Znížte teplotu, pridajte cesnak a bylinky podľa chuti. Zmes podlejte vodou a všetko spolu duste domäkka. Uvarené pečene posoľte, pridajte k nim masť a zmes dohladka rozmixujte. Pečeňovú paštétu vložte do sklenených pohárov a skladujte ich v chladničke. Táto pochúťka vám padne vhod kedykoľvek na raňajky, desiatu, olovrant či večeru. Obzvlášť dobre chutí na celozrnnom pečive s čerstvou jarnou zeleninou.

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok Zdroj: Pexels/Nadine Sh

Malinový džem s kúskami ovocia

Ovocie je možné mraziť i zavárať. Skvelým tipom na svieže ovocné pochúťky sú domáce džemy. Ako pripraviť chutný malinový džem s kúskami ovocia? Na prípravu domáceho malinového džemu budete potrebovať 1 kg malín, 500 g kryštálového cukru, 10 g želírovacieho prípravku a jednu malú lyžičku kyseliny citrónovej. Do hrnca vložte 750 g malín a rozmixujeme ich tyčovým mixérom. Zvyšné maliny nakrájajte na kúsky a pridajte do hrnca. Potom zmiešajte želírovací prípravok s dvomi polievkovými lyžicami cukru a obe ingrediencie pridajte do zmesi. Zmes za stáleho miešania priveďte do varu. Následne pridajte zvyšok cukru a za stáleho miešania všetko spolu povarte asi päť minút. Po odstavení džemu pridajte kyselinu citrónovú. Hotový malinový džem s kúskami ovocia dajte do zaváracích pohárov. Poháre pred uskladnením nechajte pár minút obrátené hore dnom.

Domov
Zdieľať
Diskusia