Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2022, 14:30
Čas čítania 5:12
Jakub Paulík

Nahých hercov a herečky zakrývajú umelé penisy a prsia. Aj takto dnes vznikajú erotické scény

Nahých hercov a herečky zakrývajú umelé penisy a prsia. Aj takto dnes vznikajú erotické scény
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY AKO SA NATÁČAJÚ FILMY (SPOZA KAMIER) EROTICKÉ SCÉNY NAHÉ SCÉNY NATÁČANIE FILMOV A SERIÁLOV SEXUÁLNE SCÉNY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Ich veľkosť, farba či tvar závisia od dopytu filmárov.

Filmári v posledných rokoch pri natáčaní nahých scén čoraz častejšie siahajú okrem dablérov aj po umelých výrobkoch, ktoré nahrádzajú intímne partie hercov a herečiek. V mnohých prípadoch pritom umelé penisy, prsia či pubické ochlpenie vyzerajú na nerozoznanie od reálnych. Kto stojí za výrobou umelých napodobenín a v ktorých známych scénach nás nimi filmári dokázali oklamať?

V článkoch o filmovej a seriálovej tvorbe sa na Refresheri bližšie venujeme aj sexuálnym scénam, ktoré často tvoria ich dôležitú súčasť. Prečítať si môžeš o špeciálnej práci intímneho koordinátora, pohľade sexuologičky na erotické scény, ale aj o filmoch, v ktorých sa herci oddávali skutočnej súloži. Ak ťa podobný obsah zaujíma, môžeš ho podporiť ako člen klubu Refresher+.

Herečka Lily James si nedávno zahrala Pamelu Anderson. V seriáli Pam & Tommy tvorcovia nešetrili množstvom erotických scén.
Herečka Lily James si nedávno zahrala Pamelu Anderson. V seriáli Pam & Tommy tvorcovia nešetrili množstvom erotických scén. Zdroj: Hulu

Preslávila ho tvorba umelých penisov

Pracovať s nahými scénami nie je pre modernú filmovú a seriálovú tvorbu žiaden veľký problém. Veľké hviezdy sa na kamere odhaľujú bez väčších ťažkostí aj vďaka tomu, že často nevidíme ich skutočné telá, ale relatívne autenticky vyzerajúce umelé penisy, prsia či ochlpenie.

Odporúčané
Ako nakrúcali šialené akčné scény a prestrelky s ohnivými nábojmi v John Wick 4? Keanu Reeves driftoval a trénoval s nunčakmi Ako nakrúcali šialené akčné scény a prestrelky s ohnivými nábojmi v John Wick 4? Keanu Reeves driftoval a trénoval s nunčakmi 29. marca 2023, 17:30

Výrobu intímnych partií ľudského tela do nahých scén má pod palcom aj Matthew Mungle, ktorý je profesionálnym vizážistom a tvorcom špeciálnych efektov. Filmári však od neho najčastejšie požadujú práve výrobu umelých penisov. „Som známy ako ten chlapík, ktorý vyrába penisy, našťastie alebo nanešťastie,“ zavtipkoval o časti náplne svojej práce pre portál Brut America.

Napriek tomu, že ako umelec pracoval na viac než 200 filmoch, do širšieho mediálneho povedomia vstúpil práve vzhľadom na dopyt po umelých penisoch, ktorý sa podľa neho začal niekedy v rokoch 2009 až 2010. Určite sa však na svoje hlavné zameranie nesťažuje. „Práca je práca. Pokiaľ podpíšu šek, je to v poriadku. Je to rozsiahla umelecká profesia a v podstate čokoľvek, čo platí účty, je skvelé,“ vyjadril sa pre Newsweek.

Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, ľudia ako Matthew Mungle môžu byť dôležitou súčasťou natáčania. Herci vďaka jeho výrobkom nemusia pri erotických scénach myslieť na to, že ich diváci uvidia nahých, ale jednoducho sa sústredia na to, aby podali čo najlepší výkon. Mungla teda teší, že týmto spôsobom môže umelcom prinášať určitú formu úľavy od stresu.

Thandie Newton sa v seriáli Westworld postavila pred kamery nahá.
Thandie Newton sa v seriáli Westworld postavila pred kamery nahá. Zdroj: HBO

V komédii Zahúlime, uvidíme chceli malý a extrémne zarastený penis

Matthew Mungle pri procese výroby spĺňa požiadavky klienta do posledného detailu. Jeho umelé penisy môžu byť rôznofarebné, dĺžkou i obvodom malé aj veľké, obrezané i neobrezané, s väčšími či menšími semenníkmi, s jemným ochlpením alebo porastom, ktorý takmer úplne zakryje pohlavný úd. Takúto netradičnú požiadavku Mungle dostal napríklad od filmárov druhej časti komédie Zahúlime, uvidíme (z angličtiny Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay) z roku 2008.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 112671 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako si Chris Hemsworth vytvoril k svojmu umelému penisu vzťah.
  • Aký penis požadovali tvorcovia komédie Zahúlime, uvidíme.
  • Akú má umelý penis hodnotu.
  • Ktorá známa herečka odmietla využiť umelé pubické ochlpenie a radšej sa dobrovoľne odhalila.
  • Prečo mala Lily James pri natáčaní s umelými prsami problém.
Domov
Zdieľať
Diskusia