Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2022, 17:15
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík

Tom Cruise v novom Top Gune lieta ako šialenec a rozdáva hlášky. Film je plný odkazov na kultovú klasiku

Tom Cruise v novom Top Gune lieta ako šialenec a rozdáva hlášky. Film je plný odkazov na kultovú klasiku
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY TOP GUN 2
Uložiť Uložené

Premiéra je plánovaná na máj.

Pokračovanie Top Gunu sa po 36 rokoch od premiéry jednotky dostane čoskoro do našich kín a tvorcovia sa divákov preto snažia navnadiť ďalšou upútavkou. V nej vidíme starého dobrého rebela Mavericka (Tom Cruise), ktorého adrenalínový let v stíhačke príliš nenaznačuje, že bude zodpovedným lídrom mladej generácie špičkových pilotov.

Zo starých postáv vo filme sa môžeme tešiť na Icemana, ktorého znova stvárni Val Kilmer. Štafetu po zosnulom Goosovi prevezme herec Miles Teller s postavou Goosovho syna Roostera.

Ten bude Maverickovi podľa traileru vyčítať otcovu smrť, za ktorú však podľa vyšetrovania nebol zodpovedný. Výčitky v hlavnom hrdinovi však po rokoch zrejme stále pretrvávajú, a tak sa určite dočkáme zopár emotívnych scén. Novú partnerku Mavericka si vo filme zahrala oscarová Jennifer Connelly. 

Scenár k filmu písali Peter Craig, Ashley Miller, Zack Stentz a Christopher McQuarrie, ktorý natočil posledné dve časti Mission: Impossible. O réžiu filmu sa postaral Joseph Kosinski.  Ten s Tomom Cruisom spolupracoval na sci-fi Oblivion a naposledy natočil napínavú drámu Only the Brave s Joshom Brolinom.

Odporúčané
Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? Ako sa natáčal film Top Gun: Maverick? Lietali herci skutočne v stíhačkách a ako natočili scény v kokpitoch? 5. júna 2022, 12:30

Vo filme si ďalej zahrajú herci ako Jon Hamm, Lewis Pullman, Monica Barbaro, Glen Powell, Manny Jacinto či Thomasin McKenzie, ktorá nedávno hviezdila v trileri Last Night in Soho. Premiéra Top Gun: Maverick v slovenských kinách je plánovaná na 26. mája 2022.

Domov
Zdieľať
Diskusia