Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2022, 18:19
Čas čítania 1:00
Daniel Mikolášik

VIDEO: Tisícky protestujúcich si vo Varšave ľahli na zem, aby si uctili padlých Ukrajincov

VIDEO: Tisícky protestujúcich si vo Varšave ľahli na zem, aby si uctili padlých Ukrajincov
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky
ZAUJÍMAVOSTI POĽSKO PROTEST
Uložiť Uložené

Dav protestujúcich ležal pred Palácom kultúry a vedy zakrytý vlajkami a igelitkami.

Tisícky ľudí prostestovali v piatok vo Varšave proti ruskej invázii na Ukrajinu pred dominantou poľského hlavného mesta – Palácom kultúry a vedy. Dav si uctil emotívnym gestom obete, ktoré padli počas ruskej invázie na Ukrajinu, informujú Polsat News. Rusko spustilo vojenský útok na svojho suseda už pred vyše mesiacom.

Počas demonštrácie si protestujúci ľahli na zem a prikryli sa ukrajinskými vlajkami, prikrývkami alebo igelitkami na zdôraznenie padlých ukrajinských civilistov počas invázie. Cieľom bolo zvolať demonštráciu s počtom ľudí odrážajúcim počet obetí. Napokon však podľa organizátora prišlo okolo 2- až 3-tisíc demonštrantov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ukraine UA (@ukraine.ua)

„V dôsledku neustálych ruských bombových útokov v Mariupole a mnohých ďalších ukrajinských mestách ležia telá na uliciach a nemôžu byť ani pochované,“ uviedol jeden z organizátorov protestu. Na demonštrácii vystúpila aj Amelija Anisovyčová, ktorá zaspievala ukrajinskú hymnu. Ide o dievčatko, ktorého spev v kyjevskom kryte v prvých dňoch vojny ovládol sociálne siete.

Odporúčané
Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy 23. februára 2024, 15:30

Počas protestu vystúpili aj aktivisti z Ukrajiny vrátane bývalej predsedníčky zahraničného výboru najvyššej rady Hanny Hoppkovej, Darije Kalenjukovej z Centra boja proti korupcii či niektorých poslancov poľského Sejmu (dolnej komory poľského Národného zhromaždenia).

Organizátori protestu vyzvali na uzavretie vzdušného priestoru nad Ukrajinou a na rýchle dodávky vojenskej techniky pre ukrajinskú armádu na boj proti ruskej armáde.

Domov
Zdieľať
Diskusia