Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2022, 22:53
Čas čítania 2:33
Dominik Vetrák

Moon Knight zatiaľ recenzenti chvália. Seriál sľubuje egyptských bohov, upírov, Blada a hrdinu, v ktorého hlave sú 4 ďalší ľudia

Moon Knight zatiaľ recenzenti chvália. Seriál sľubuje egyptských bohov, upírov, Blada a hrdinu, v ktorého hlave sú 4 ďalší ľudia
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY MOON KNIGHT
Uložiť Uložené

Už 30. marca štartuje nová marvelovka.

Moon Knight je najnovší hrdina od štúdia Marvel, ktorého príbeh sa odohráva vo svete Marvelu, rovnako ako Avengers či Spider-Man. Môžeme predpokladať, že táto postava sa zatiaľ so žiadnym Avengerom ani iným hrdinom nestretla.

Moon Knight totiž získa svoje schopnosti až v tejto minisérii, ktorej príbeh by sa mal uzatvoriť po skončení šiestej epizódy. Tú prvú pritom na streamovacej službe Disney+ uvidíme už 30. marca. 

Odporúčané
Ako si Ďuro Mokrý vystrelil z Davida Beckhama alebo 10 najlepších relácií z 90. rokov, ktoré sme ako deti milovali Ako si Ďuro Mokrý vystrelil z Davida Beckhama alebo 10 najlepších relácií z 90. rokov, ktoré sme ako deti milovali 21. marca 2022, 12:30

Kto je Moon Knight?

Marc Spector je bývalý vojak a bohatý obchodník. Hrá ho herec Oscar Isaac (Duna). Spector sa jedného dňa vydá na expedíciu do Egypta, kde v jednej z pamiatok prepadne cez podlahu a ocitne sa pri oltári egyptského boha noci a mesiaca menom Konshu.

Ten mu prepožičia svoju moc a Spector sa stáva Moon Knightom. Čím jasnejšie mesiac svieti na oblohe, tým je silnejší. Záporáka bude hrať Ethan Hawke a špekuluje sa, že pôjde o samotného Draculu, kráľa upírov. Celkom to sedí s ďalšou špekuláciou, ktorá hovorí, že v Moon Knightovi sa objaví aj herec Mahershala Ali, ktorý si v budúcnosti zahrá vo filme postavu Blada – lovca upírov.

Na Marcovi Spectorovi je zaujímavé aj to, že trpí poruchou osobnosti. V hlave mu sídlia štyria či viacerí rôzni ľudia (komiksy a seriál vytvárajú rôzne verzie príbehov). Rovnako ako má mesiac štyri fázy, má aj Marc štyri rôzne osobnosti. Počuť to v traileri, keď rozpráva rôznymi prízvukmi a nespoznáva svoje meno. Tieto osobnosti totiž dokážu žiť nezávisle od seba a ani o sebe spočiatku nevedia. 

Štyri alter egá

Steven Grant je milionár, ktorý vyrába zbrane a pomôcky pre samotného hrdinu Moon Knighta. Peniaze získal tak, že investoval to, čo mal nasporené Marc Spector – pôvodná identita. Spector si vyvinul aj alter ego taxikára Jaka Lockleyho, ktorý pre Moon Knighta získava informácie priamo „z ulice“. Na záver je tu samotný Moon Knight, hrdina v bielom kostýme, ktorý bojuje so zločinom. Bonusovou osobnosťou bude Mr. Knight.

Odporúčané
Vysvetľujeme poslednú časť Moon Knighta a potitulkovú scénu. Zmenil seriál nejako svet Marvelu? Vysvetľujeme poslednú časť Moon Knighta a potitulkovú scénu. Zmenil seriál nejako svet Marvelu? 5. mája 2022, 8:30

Ide o mix Moon Knighta a Stevena Granta. Mr. Knight si uvedomuje, že je len jednou z viacerých osobností žijúcou v tele Marca Spectora. Je rozvážny a inteligentný, bojuje so zločinom rovnako ako Moon Knight, ale dokáže byť aj trpezlivý a komunikovať s políciou či úradmi, aby vyšetril zločiny, zatiaľ čo Moon Knight bojuje na vlastnú päsť. 

Prvé dojmy kritikov sú pozitívne

Prvé dve až štyri epizódy seriálu už videli niektorí kritici a všeobecné dojmy sú pozitívne. Z traileru môžeme vidieť, že akcia sa zdá nápadito a prehľadne natočená. Mnohým divákom sa bude pozdávať aj kostým hrdinu, no a účasť hercov kalibru Oscara Isaaca (Duna) či Ethana Hawka (trilógia filmov Before) dodáva nádej, že pôjde o kvalitný seriál.

Jeden z recenzentov však avizuje, že miniséria nie je dokonalá a rozhodne sa na nej dajú nájsť chyby. Upozorňuje aj na to, že minisériu si viac užijú ľudia, ktorí komiksy s Moon Knightom nečítali.

Domov
Zdieľať
Diskusia