Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2022, 9:07
Čas čítania 1:02
Eduard Starkbauer

David Beckham požičal svoj instagramový účet doktorke z Charkova. Prihovárala sa 71 miliónom jeho fanúšikov

David Beckham požičal svoj instagramový účet doktorke z Charkova. Prihovárala sa 71 miliónom jeho fanúšikov
Zdroj: AELTC/Ben Solomon – Pool/Getty Images
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Bývalý futbalista pôsobí od roku 2005 ako ambasádor organizácie Unicef.

David Beckham, ktorý sa stal po skončení plodnej futbalovej kariéry ambasádorom Unicefu, sa v nedeľu odhodlal na pozoruhodnú iniciatívu a prihlasovacie údaje do svojho účtu na Instagrame na deň požičal lekárke z detského oddelenia v ukrajinskom Charkove. Bývalého kapitána anglickej futbalovej reprezentácie a hráča Manchestru United, PSG či Realu Madrid sleduje na Instagrame 71,5 milióna fanúšikov.

Anestéziologička Iryna pridávala podľa The Guardian počas nedele na Beckhamov profil storky s videami a fotografiami z pracovného dňa popôrodného centra regionálnej nemocnice vo vojnou zmietanom Charkove. Nemocnica, kde Iryna pôsobí, patrí k tým, ktorým venoval Unicef okrem liekov aj kyslíkové prístroje využívané na jednotke intenzívnej starostlivosti.

 
Iryna ukázala futbalistovým fanúšikom stiesnené podmienky v podzemí nemocnice, do ktorého evakuovali všetky tehotné ženy a čerstvé matky hneď po prvom dni ruskej invázie.

Žena, ktorej priezvisko ostáva tajomstvom, na futbalistovom profile povedala, že spolu s ostatnými v nemocnici pracujú nepretržite v režime 24 hodín denne 7 dní v týždni. „Pravdepodobne riskujeme životy, ale vôbec na to nemyslíme, keďže milujeme svoju prácu. Lekári i sestričky majú obavy a plačú, avšak nikto z nás nie je pripravený vzdať sa.“

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

David Beckham, ktorý sa stal ambasádorom Unicefu už v roku 2005, svojich fanúšikov na Instagrame vyzval, aby charitatívnej organizácii finančne prispeli, aby mohla naďalej poskytovať ukrajinským rodinám vodu, jedlo, ako aj často nákladný zdravotnícky materiál.

Domov
Zdieľať
Diskusia