Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2022, 14:48
Čas čítania 0:32
Ivan Koribanič

Taliani nám poslali mobilný táborový komplex. Stavajú ho v Michalovciach pre utečencov

Taliani nám poslali mobilný táborový komplex. Stavajú ho v Michalovciach pre utečencov
Zdroj: Facebook/hasicskyazachrannyzborSR/reprofoto
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SLOVENSKO TALIANSKO
Uložiť Uložené

Konvoj pozostávajúci z 20 vozidiel, z ktorých bolo 9 nákladných a 7 karavanov, vyrazil z Talianska v piatok 18. marca ráno. Do Michaloviec prišli v sprievode slovenskej polície v sobotu popoludní.

Slovensko požiadalo Taliansko o pomoc v súvislosti s pretrvávajúcou vojnou na Ukrajine, píšu hasiči na svojom Facebooku.

Taliansko poskytlo potrebné vybavenie na výstavbu núdzového stanového tábora v Michalovciach. „Utečenecké mestečko“ tak zvýši kapacity pri už existujúcom veľkokapacitnom centre v Michalovciach.

Novovzniknutý tábor pozostáva z ubytovacích stanov, zo spoločenského stanu, z kuchyne, vykurovacích telies, osvetlenia, toaliet a zo spŕch. Ako informujú hasiči, strechu nad hlavou by v ňom malo nájsť približne 250 ľudí. Tábor sa nachádza v areáli strednej školy.

Slovensko, vojna, taliansko, ukrajinaSlovensko, vojna, taliansko, ukrajinaSlovensko, vojna, taliansko, ukrajinaSlovensko, vojna, taliansko, ukrajina
Zobraziť galériu
(6)


Konvoj pozostávajúci z 20 vozidiel, z ktorých bolo 9 nákladných a 7 karavanov, vyrazil z Talianska v piatok 18. marca ráno. Do Michaloviec prišli v sprievode slovenskej polície v sobotu popoludní. Podľa videa začali Taliani a Slováci s výstavbou bezprostredne po príchode.

Podľa slovenskej polície ušlo z Ukrajiny na Slovensko od vypuknutia vojny 24. februára vyše 200-tisíc vojnových utečencov.

Domov
Zdieľať
Diskusia