Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2022, 9:44
Čas čítania 1:06
Tímea Krauszová

Putin sa počas osláv anexie Krymu prihovoril ľuďom v bunde za 12-tisíc eur. Sankcie podľa neho Rusko posilnia

Putin sa počas osláv anexie Krymu prihovoril ľuďom v bunde za 12-tisíc eur. Sankcie podľa neho Rusko posilnia
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruských vojakov, ktorí vraj bojujú s nacistami, chválil v luxusnom oblečení.

Vladimir Putin v piatok predstúpil pred desaťtisíce ľudí na moskovskom štadióne Lužniki. Chválil ruských vojakov za ich odvahu počas „špeciálnej operácie“ na Ukrajine, hovoril o tom, že bojujú s nacistami. Zdôraznil aj, že ekonomické sankcie voči Rusku krajinu iba posilnia. Nezávislé médium Nexta upozornilo, že bunda, ktorú mal ruský prezident oblečenú, stojí v prepočte zhruba 12-tisíc eur.

Odporúčané
Mnohí ľudia si Putina prišli vypočuť pod nátlakom. Sú proti vojne na Ukrajine, ale boja sa o svoje pracovné miesto Mnohí ľudia si Putina prišli vypočuť pod nátlakom. Sú proti vojne na Ukrajine, ale boja sa o svoje pracovné miesto 18. marca 2022, 19:24

Luxus počas vojny

Putin mal oblečenú tmavomodrú bundu značky Loro Piana. Talianska značka sa špecializuje na kašmírové oblečenie, informuje Ruetir, v Rusku sa predáva za zhruba jeden a pol milióna rubľov.

Na sociálnych sieťach už tento outfit ľudia kritizujú ako necitlivý krok v čase vojny. Ekonomické sankcie voči Rusku pritom bežní obyvatelia už pociťujú aj na vlastnej koži.

Nejde o prvý módny výstrelok zo strany agresora v rusko-ukrajinskej vojne. Čečenský vodca Ramzan Kadyrov doplnil svoju uniformu ženskými topánkami z kolekcie Prada z roku 2019. Podľa Financial Times stáli zhruba 1 500 dolárov.

Čečensko sa do útokov na Ukrajinu zapojilo krátko po tom, čo Rusko rozpútalo inváziu. Reputácia Ramzana Kadyrova je poznačená opakovanými obvineniami z porušovania ľudských práv. Jeho armáda nemá problém so znásilňovaním žien či s únosmi. Podľa viacerých zdrojov je priamo zapletený do zneužívania žien, unášania politických protivníkov, ako aj do mučenia a prenasledovania homosexuálov.

Domov
Zdieľať
Diskusia