Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2022, 8:43
Čas čítania 0:35
Martin Adam Pavlík

VIDEO: Takto sa slovenskí vojaci na hraniciach hrajú s ukrajinskými deťmi a rozosmievajú ich počas neľahkej a dlhej cesty

VIDEO: Takto sa slovenskí vojaci na hraniciach hrajú s ukrajinskými deťmi a rozosmievajú ich počas neľahkej a dlhej cesty
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
ZAUJÍMAVOSTI HRANICE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SLOVENSKO UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Pozri sa na úprimnú detskú radosť.

Len tento týždeň sme ťa informovali o tom, že slovenskí policajti vybavili na ukrajinsko-slovenskej hranici už viac ako 200-tisíc utečencov, a ešte začiatkom mesiaca aj o tom, že z Ukrajiny utiekli na Slovensko už desiatky detí bez sprievodu. Centrá pre deti a rodiny preto museli rozšíriť svoje kapacity.

Na videu, ktoré vo štvrtok zverejnila polícia Slovenskej republiky na Facebooku, vidno, ako sa na hranici s Ukrajinou snažia vojaci rozveseliť malé deti utekajúce spolu s rodinami pred vojnou v ich krajine.



„Na hranici sa policajti, vojaci, hasiči a ostatné zodpovedné osoby snažia byť veľmi empatickí a spríjemňovať deťom chvíle čakania v zime a po dlhej a únavnej ceste. Takéto chvíle nás napĺňajú nádejou, že vojna sa čoskoro skončí a ľudskosť vyhrá nad zlom,“ napísali policajti na sociálnu sieť.

Situáciu na Ukrajine pozorne sledujeme od skorých ranných hodín aj naživo. Všetky články o vojne u našich susedov, ktorú rozpútalo Rusko, nájdeš pokope tu.
Domov
Zdieľať
Diskusia