Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2022, 6:31
Čas čítania 0:31
Ivan Koribanič

Basketbalistka Brittney Grinerová zostáva v ruskom väzení. Za konopný olej do elektronickej cigarety jej hrozí až 10 rokov

Basketbalistka Brittney Grinerová zostáva v ruskom väzení. Za konopný olej do elektronickej cigarety jej hrozí až 10 rokov
Zdroj: Getty Images/Christian Petersen-Staff
ŠPORT BASKETBAL RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hoci už mala byť Grinerová na slobode, moskovský súd predĺžil jej väzbu do 19. mája.

Basketbalistka Brittney Grinerová zostáva aj naďalej v ruskom väzení, píše CBS Sports. Hráčka ruského Jekaterinburgu, s ktorou vyhrali 4-krát Euroligu žien, je zadržaná od 17. februára.

Po prílete na moskovské letisko jej v batožine údajne našli konopný olej do elektronickej cigarety. Za tento priestupok má byť stíhaná vo veci prevozu drog. V prípade dokázania viny jej hrozí väzenie až na 10 rokov.

Brittney Grinerová (vpravo) je dvojnásobnou olympijskou šampiónkou.
Brittney Grinerová (vpravo) je dvojnásobnou olympijskou šampiónkou. Zdroj: Getty Images/Christian Petersen-Staff


Hoci už mala byť Grinerová na slobode, moskovský súd jej predĺžil väzbu do 19. mája. Basketbalistke by podľa amerických médií mohla v celej veci priťažiť aj skutočnosť, že je homosexuálne orientovaná. Rusko má v tejto otázke prísne pravidlá.

Grinerová hrá za Jekaterinburg od sezóny 2014/2015. Po skončení sezóny je počas leta súčasťou amerického tímu Phoenix Mercury vo WNBA. S Phoenixom sa raz stala šampiónkou. Okrem iného je aj dvojnásobnou olympijskou a svetovou víťazkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia