Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. marca 2022, 7:23
Čas čítania 0:30
Martin Adam Pavlík

Ford Mustang Fastback z roku 1967 ako luxusný elektromobil. V limitovanej edícii vyrobia 499 kusov

Ford Mustang Fastback z roku 1967 ako luxusný elektromobil. V limitovanej edícii vyrobia 499 kusov
Zdroj: Charge Cars
ZAUJÍMAVOSTI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY FORD MUSTANG
Uložiť Uložené

Dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy.

Portál HyperBeast.com uvádza, že technologická spoločnosť Charge Cars so sídlom v Londýne prepracovala klasický Ford Mustang Fastback z roku 1967 na súčasný luxusný elektromobil. Ide o limitovanú edíciu v počte 499 kusov.

Auto je momentálne k dispozícii na rezerváciu za počiatočnú cenu 460-tisíc amerických dolárov, pričom na požiadanie sú k dispozícii rôzne možnosti úpravy interiéru aj exteriéru.


Podľa portálu inžinieri z Charge Cars na tomto projekte úzko spolupracovali s technologickou spoločnosťou EV Arrival, prvou pretekárskou platformou AI na svete Roborace, a s výrobcom pneumatík Michelin.

Výrobcovia pôvodný spaľovací motor nahradili elektromotorom s výkonom 536 koní, ktorý dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy. Dojazd vozidla je 200 míľ a jeho možnosti rýchleho jednosmerného nabíjania umožňujú jeho 62 kWh batérii nabiť sa z 20 na 80 percent za hodinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia