Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2022, 6:32
Čas čítania 1:08
Martin Adam Pavlík

Chelsea možno nedokončí sezónu, pripustil Petr Čech. „Ideme zo dňa na deň, nemáme to vo svojich rukách,“ priznal bývalý brankár

Chelsea možno nedokončí sezónu, pripustil Petr Čech. „Ideme zo dňa na deň, nemáme to vo svojich rukách,“ priznal bývalý brankár
Zdroj: Gettyimages/Jamie McDonald-Staff
ŠPORT CHELSEA FC FUTBAL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Klub funguje v dôsledku britských sankcií v provizórnom režime.

Začiatkom mesiaca sme ťa informovali, že ruský miliardár Roman Abramovič potvrdil svoj plán predať anglický futbalový klub Chelsea Londýn. Šance sa chopil aj MMA zápasník z UFC, Ír Conor McGregor, ktorý chcel Chelsea kúpiť za 3 miliardy libier.

Abramovič prisľúbil čistý zisk z predaja všetkým obetiam vojny. Klub však nestihol predať a momentálne má zmrazený majetok na neurčito v dôsledku sankcií britskej vlády v súvislosti s vojnou na Ukrajine.


Ako píše Šport.sk, anglický klub nateraz funguje v provizórnom režime. Nesmie predávať, kupovať či podpisovať nových hráčov, nemôže ani predlžovať zmluvy súčasným. Klubu zakázali predávať vstupenky (vstup majú len držitelia permanentiek) či suveníry. Bývalý český brankár a súčasný technický poradca Chelsea Petr Čech pre Sky Sports prezradil, že situácia je mimoriadne zložitá. 

Roman Abramovič.
Roman Abramovič. Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner


„Ideme zo dňa na deň, nemáme to vo svojich rukách,“ priznal bývalý futbalista, ktorý v klube chytal od roku 2004 až do roku 2015. „Dúfame, že zamestnanci budú môcť dostať výplaty, žiť svoje životy a azda i naďalej pracovať pre klub. Ale neviem, ako to bude s licenciou. Nevieme ani to, ako to bude so zmluvami hráčov,“ dodal Čech.

Nevedel zároveň potvrdiť, či slávny klub bude vôbec schopný dohrať sezónu. Chelsea síce môže hrať zápasy a vyplácať hráčov i zamestnancov, no všetko sa môže vraj kedykoľvek zmeniť. „Vedenie každý deň rokuje s vládou o licencii a o tom, ako môžeme fungovať a pokúsiť sa dokončiť sezónu. Pre integritu Premier League a všetkých zúčastnených by bolo najlepšie, keby sme ju mohli dokončiť,“ povedal ďalej Čech.

Hráči Chelsea oslavujú titul v Európskej lige.
Hráči Chelsea oslavujú titul v Európskej lige. Zdroj: Getty Images/Francois Nel-Staff

Tréner Chelsea FC Thomas Tuchel má podľa Čecha platnú zmluvu do leta 2024. „Povedali nám, že kontrakty platia. Preto veríme, že zostane s nami. Ale opäť, zajtra môže byť všetko inak a moja odpoveď bude irelevantná,“ dodal bývalý brankár anglického mužstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia