Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2022, 7:34
Čas čítania 0:51
Ivan Koribanič

McDonald’s a Starbucks zatvárajú svoje pobočky v Rusku. Zamestnancov však budú aj naďalej podporovať

McDonald’s a Starbucks zatvárajú svoje pobočky v Rusku. Zamestnancov však budú aj naďalej podporovať
Zdroj: Unsplash/Jurij Kenda/na voľné použitie
ZAUJÍMAVOSTI MCDONALD’S RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT STARBUCKS
Uložiť Uložené

Medzi ďalšími značkami, ktoré zastavujú svoje pôsobenie v Rusku, je aj spoločnosť Pepsico, informoval generálny riaditeľ Ramon Laguarta.

McDonald’s a Starbucks zatvárajú v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajine svoje reštaurácie. V Rusku pozastavuje svoju činnosť aj Coca-Cola, píše CNN.

„McDonald’s sa rozhodol dočasne zatvoriť všetky naše reštaurácie v Rusku,“ uviedol v utorok generálny riaditeľ Chris Kempczinski. Na konci minulého roka bolo v Rusku 847 pobočiek McDonald’s. Tie predstavovali 9 % celkových príjmov spoločnosti.

„V Rusku zamestnávame 62-tisíc ľudí. Tí našej značke odovzdali srdce aj dušu. Spolupracujeme so stovkami miestnych ruských dodávateľov, ktorí pre nás vyrábajú jedlo a podporujú tak našu značku,“ dodáva Kempczinski.

Ďalej dodáva, že každý deň obslúžia milióny zákazníkov. McDonald’s pôsobí v Rusku už viac ako 30 rokov. „Naše hodnoty zároveň znamenajú, že nemôžeme ignorovať zbytočné ľudské utrpenie, ktoré sa odohráva na Ukrajine.“

Okrem siete McDonald’s pozastavuje všetky obchodné aktivity v Rusku aj Starbucks, informoval o tom generálny riaditeľ Kevin Johnson. „Poskytneme podporu 2-tisíc zamestnancom, ktorí sú závislí od našej spoločnosti. Odsudzujeme strašné útoky Ruska na Ukrajinu.“

Medzi ďalšími značkami, ktoré zastavujú svoje pôsobenie v Rusku, je aj spoločnosť Pepsico, informoval generálny riaditeľ Ramon Laguarta. „Vzhľadom na hrozné udalosti, ktoré sa dejú na Ukrajine, oznamujeme pozastavenie predaja Pepsi a ďalších globálnych značiek ako 7Up a Mirinda.“ Zastavenie predaja sa však netýka ďalších výrobkov spoločnosti Pepsico, ako napríklad dojčenskej výživy, detskej výživy či mlieka. 

„Budeme pokračovať v podpore našich 20-tisíc ruských spolupracovníkov a 40-tisíc ruských poľnohospodárov.“

Domov
Zdieľať
Diskusia