Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2022, 8:34
Čas čítania 0:42
Martin Adam Pavlík

Mastercard a Visa pozastavujú svoje aktivity v Rusku. Reagujú na vojenskú inváziu na Ukrajinu

Mastercard a Visa pozastavujú svoje aktivity v Rusku. Reagujú na vojenskú inváziu na Ukrajinu
Zdroj: TASR/AP/Mark Lennihan
ZAUJÍMAVOSTI MASTERCARD RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VISA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Spoločnosť Mastercard označila vojnu na Ukrajine za šokujúcu a zničujúcu.

Mastercard a Visa pozastavili svoje aktivity v Rusku. Spoločnosť Mastercard uviedla, že jej sieť už nebude podporovať karty vydané ruskými bankami a tiež, že akákoľvek karta vydaná mimo tejto krajiny nebude fungovať v ruských obchodoch a bankomatoch, informuje britský denník The Independent.

Visa v sobotu uviedla, že v najbližších dňoch preruší transakcie a dodala, že po zavedení zákazu nebudú karty vydané v Rusku fungovať v zahraničí a karty vydané v zahraničí nebudú fungovať v Rusku. Obe spoločnosti týmto ráznym rozhodnutím reagujú na agresívnu vojnovú inváziu Ruska, ktorú krajina spustila na Ukrajinu 24. februára.

Visa
Zdroj: Wikimedia Commons


„Sme nútení konať po nevyprovokovanej ruskej invázii na Ukrajinu a po neprijateľných udalostiach, ktorých sme boli svedkami,“ povedal vo vyhlásení Al Kelly, generálny riaditeľ spoločnosti Visa. Mastercard označila vojnu na Ukrajine za šokujúcu a zničujúcu. 

Mnohé firmy na protest proti invázii v posledných dňoch pozastavujú spoluprácu s Ruskom či už ide o distribúciu, alebo predaj svojich produktov v obchodoch i na internete. Nejde však len o symbolický bojkot ruského trhu. Viaceré veľké spoločnosti totiž prostredníctvom odvádzania daní v Rusku nepriamo pomáhajú financovať vojenský konflikt. Prehľadný zoznam nájdeš tu

Domov
Zdieľať
Diskusia