Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2022 o 19:10
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš TASR

Tretie kolo rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom sa uskutoční v pondelok, prvé dohody dnes Rusi porušili

Tretie kolo rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom sa uskutoční v pondelok, prvé dohody dnes Rusi porušili
Zdroj: TASR/AP
NEWS KONFLIKT NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

V evakuácii miest na východe Ukrajiny bránilo ostreľovanie mesta ruskými jednotkami. Zmarená bola aj evakuácia civilistov z mesta Mariupol.

Tretie kolo rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom sa uskutoční v pondelok 7. marca, uviedol člen ukrajinskej delegácie šéf parlamentnej frakcie Sluha ľudu Davyd Arachamija. Informovala o tom televízia Sky News.


Na druhom kole rokovaní, ktoré bolo vo štvrtok, sa obe strany dohodli na otvorení humanitárnych koridorov. Tie mali umožniť civilistom opustiť niektoré oblasti bojov – mestá Mariupol a Volnovacha.


Ukrajinské úrady plánovali počas prímeria z oboch miest evakuovať tisíce ľudí.
V sobotu popoludní však informovali, že z Volnovachy sa do bezpečia podarilo prepraviť len asi 400 ľudí. V evakuácii ďalších podľa úradov bránilo ostreľovanie mesta ruskými jednotkami. Zmarená bola aj evakuácia civilistov z mesta Mariupol.

Jeden z členov delegácie z prvých mierových rokovaní Ukrajiny a Ruska je po smrti. 

Denis Kirejev bol jedným z ukrajinských vyjednávačov, ktorí komunikovali s ruskou stranou na prvých mierových rokovaniach z 28. februára. Ukrainskaja pravda informovala, že ho ukrajinská civilná kontrarozviedka SBU pri pokuse o zatknutie zastrelila. Kirejeva podozrievala z vlastizrady. 

Aj počas soboty monitorujeme aktuálnu situáciu na Ukrajine v článku naživo

Odporúčané
Ukrajinského vyjednávača podozrievali z vlastizrady. Pri zatýkaní ho zastrelili Ukrajinského vyjednávača podozrievali z vlastizrady. Pri zatýkaní ho zastrelili 5. marca 2022 o 16:08
Domov
Zdieľať
Diskusia