Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022, 14:38
Čas čítania 0:36
Adam Novosad

Tehotná utečenka z Ukrajiny začala rodiť v autobuse cestou z Humenného. Policajti ju preložili do auta a zaviezli do pôrodnice

NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Šťastný koniec mal príbeh Ukrajinky, ktorá začala rodiť v autobuse cestou z ukrajinských hraníc.

Bezpečnostné zložky, vojaci aj dobrovoľníci pomáhajú na hraniciach s Ukrajinou tisíckam utečencov, ktorí krajinu opustili po vypuknutí vojny.

Utečencov vozia autobusmi z hraníc do rôznych kútov Slovenska, a tak z Košíc cez Humenné vyrazili z dočasného núdzového tábora štyri autobusy do účelového zariadenia STU v Gabčíkove, kde momentálne dobrovoľníci poskytujú ubytovanie utečencom, ktorí nemajú kam ísť. 

„Za Sencom musel konvoj náhle zmeniť smer. V jednom z autobusov začala rodiť žena. Policajti okamžite zareagovali a ženu preložili do služobného vozidla, aby ju mohli čo najskôr prepraviť do nemocnice. Času bolo málo, cestou do pôrodnice sa situácia začala komplikovať,“ uviedla polícia v statuse.

 
Napriek komplikáciám sa policajtom podarilo do pôrodnice doraziť načas. „Našťastie sa podarilo ženu včas dopraviť priamo na pôrodnú sálu v Dunajskej Strede. Po pár minútach malé bábätko uzrelo svetlo sveta,“ informovali policajti aj hasiči s veľkými gratuláciami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia