Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022 o 13:05
Čas čítania 1:05
Adam Novosad

Nemci zhabali superluxusnú jachtu ruského oligarchu za 600 miliónov dolárov

Nemci zhabali superluxusnú jachtu ruského oligarchu za 600 miliónov dolárov
Zdroj: Wikimedia Commons/Alberto G Rovi/volně k užití
NEWS OLIGARCHIA RUSKO
Uložiť Uložené

Jachtu ruského oligarchu Ališera Usmanova zhabali nemecké úrady v Hamburgu.

Superluxusná jachta Dilbar v hodnote vyše 600 miliónov dolárov je už v rukách nemeckých úradov. Jej vlastníkom je ruský miliardár Alisher Usmanov, na ktorého v reakcii na ruskú inváziu na Ukrajinu uvalila sankcie Európska únia, ktorá mu zmrazila majetok.

Nemecké úrady podľa informácií zverejnených magazínom Forbes jachtu zadržali v prístave v Hamburgu, kde kotvila od minulého októbra. Nemecko sa k medializovaným správam o zhabaní plavidla zatiaľ nevyjadrilo, pričom Forbes informácie získal od troch nezávislých zdrojov.

Usmanov si jachtu zadovážil v roku 2016 za spomínanú sumu, pretože si dal plavidlo postaviť na objednávku v nemeckej firme Lurssen. Stavba jachty trvala 52 mesiacov a šéf firmy vyhlásil, že Dilbar je jedna z najkomplexnejších jácht sveta z hľadiska rozmerov aj technológií.

Odporúčané
Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov Rusi a Bardejov: Hoaxer sa objíma s primátorom a rodina napojená na Putina tu má prechodný byt. Vyspovedali sme susedov 9. októbra 2024 o 13:20

Jachta je dlhá 156 metrov a zvyčajne sa o jej fungovanie stará 96-členná posádka, ktorá zabezpečuje pohodlie a komfort pre maximálne 24 pasažierov v 12 oddelených apartmánoch. Dilbar má najväčší bazén, aký bol kedy postavený na jachte.

Poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko na Telegrame napísal, že jachtu by po zhabaní mali prepraviť na Ukrajinu a nainštalovať na ňu raketové systémy, aby ju mohla používať ukrajinská armáda.

Jachty viacerých ruských oligarchov sa v posledných dňoch presunuli do prístavu na Maldivách, pretože táto ostrovná krajina nemá so Spojenými štátmi americkými podpísanú dohodu o vydávaní osôb ani majetku.

Domov
Zdieľať
Diskusia