Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. februára 2022, 13:33
Čas čítania 0:38
Martin Mičuda

Ferrari vyrobí prvé SUV: uniknuté zábery kompletne odhalili, ako bude vyzerať

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Na rozdiel od modelov ako Cayenne, Urus či Bentayga, SUV z Maranella nevznikne ako model s rovnakou technikou, akú majú iné koncernové značky.

Ferrari ako jedna z posledných automobiliek plánuje rozšíriť svoje modelové portfólio o model typu SUV. Bude sa volať Purosangue (po taliansky plnokrvník) a vieme už aj to, ako bude vyzerať. Unikli totiž fotografie sériového vyhotovenia priamo z výrobného závodu, a to v slušnom predstihu pred oficiálnou premiérou.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Premiéru plánujú počas tohto roka, k prvým zákazníkom sa však SUV dostane až budúci rok. Purosangue bude mať vyššiu stavbu karosérie, zachová si však veľmi atletické proporcie. Žiadny nekompromisný off-road s veľkou svetlou výškou nečakaj. Spredu sa SUV trochu ponáša na SP90 Stradale, po stranách vidno masívnejšie plastové blatníky a prahy, zatiaľ čo vzadu nechýba rozmerný difúzor a vskutku netypicky tvarované úzke svetlá, ktoré sú navzájom prepojené.

Ferrari, Purosangue,
Zdroj: autoevolution.com

Chýbať nemôže tradičná štvorica veľkých koncoviek výfuku, ktorá jasne naznačuje, že pod kapotou bude slušné stádo koní. Ponuka motorizácie bude pravdepodobne širšia. Vzhľadom na aktuálne portfólio Ferrari sú možnosti de facto tri: 2,9-litrové V6 (z 296 GTB), 4-litrové V8 (z SP90 Stradale) alebo 6,5-litrové V12 (z 812 Superfast).

Ferrari, Purosangue,
Zdroj: autoevolution.com
Domov
Zdieľať
Diskusia