Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2022, 8:39
Čas čítania 0:45
Tímea Krauszová

ZOH 2022: Juraj Slafkovský je najužitočnejší hráč, Patrik Rybár najlepší brankár. Slováci sa dostali do All Star tímu turnaja

ŠPORT JURAJ SLAFKOVSKÝ ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Juraj Slafkovský priviedol slovenský tím k bronzu siedmimi gólmi počas siedmich zápasov.

Hokejista Juraj Slafkovský získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča olympijského turnaja, informuje Medzinárodná hokejová federácia. K celkovému tretiemu miestu slovenského tímu prispel siedmimi gólmi v siedmich zápasoch. 17-ročného útočníka zvolili za MVP turnaja akreditovaní novinári.

Slafkovský je najproduktívnejším hráčom olympijského turnaja v Pekingu a zároveň aj najlepším strelcom. Dostal sa aj do All Star tímu spolu s ďalším Slovákom brankárom Patrikom Rybárom. Do olympijského top 6 sa dostali aj obrancovia Mikko Lhetonen z Fínska a Jegor Jakovlev z Ruska a útočníci Sakari Manninen (Fínsko) a Lucas Wallmark (Švédsko).

Odporúčané
„Góly z bufetu“ Juraja Slafkovského priniesli Slovensku historickú olympijskú medailu. 17-ročný talent vyzdvihol kolektívnu snahu „Góly z bufetu“ Juraja Slafkovského priniesli Slovensku historickú olympijskú medailu. 17-ročný talent vyzdvihol kolektívnu snahu 19. februára 2022, 21:12

Slovenský hokejový tím na tohtoročných olympijských hrách zaznamenal historický úspech. Našim reprezentantom sa podarilo to, čo nedokázali ich predchodcovia pred 12 rokmi vo Vancouvri, a z Pekingu si prinášajú domov bronzové medaily. Okrem nich si už na ZOH 2022 vybojovala zlatú medailu Petra Vlhová.

Hokejisti svoje víťazstvo patrične oslávili. Najskôr lietal po ľade výstroj aj hokejky, aby sa po medailovej ceremónii zábava premiestnila do kabíny. Na oficiálnom profile Slovenského zväzu ľadového hokeja sa objavili viaceré momentky, ale fanúšikov najviac pobavila fotografia trénera Craiga Ramsayho, ktorý sa kompletne premočený od šampanského veselo usmieva priamo v kabíne. Pozri si videozáznam z ich osláv v tomto článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia