Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2022, 16:23
Čas čítania 0:47
Eduard Starkbauer

Slovenskí hokejisti porazili Švédsko 4 : 0 a získali bronzové medaily

NEWS ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ide o historický úspech slovenského hokeja. Našim reprezentantom sa podarilo to, čo nedokázali ich predchodcovia pred 12 rokmi vo Vancouvri.

Naši hokejisti zvládli zápas o tretie miesto a Slovensku zabezpečili po Petre Vlhovej druhú medailu z olympijských hier v Pekingu. 

Tím pod vedením Craiga Ramseyho nastúpil už na siedmy zápas v priebehu 10 dní. Do stretnutia proti Švédsku však vstupoval oddýchnutejší ako ich súper, ktorý včera prehral s ruským olympijským tímom – pred menej ako 24 hodinami. 

Švédsky tím naši hokejisti prestrieľali 43 : 28. V slovenskej bráne kryl všetky strely súpera Patrik Rybár, ktorý bol opäť výraznou oporou nášho tímu.

Patrik Rybár.
Patrik Rybár. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prvá tretina priniesla taktický boj, keď oba tímy plnili predovšetkým defenzívne pokyny a súpera nepúšťali do prečíslení. Skóre zápasu otvoril po individuálnom prieniku tečovanou strelou do rohu bránky ďalším gólom momentálne najlepší strelec turnaja Juraj Slafkovský.

Vôbec prvú využitú presilovku nášho tímu premenil svojím prvým gólom na olympiáde Samuel Takáč, keď strelou z uhla našiel medzeru v postoji učupeného Magnusa Hellberga. Presadil sa po prihrávke skvelo hrajúceho Pavla Regendu spoza brány.

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Tretia tretina priniesla bojovný výkon Švédska, ktoré výrazne zvýšilo fyzické nasadenie i streleckú aktivitu. Slováci zodpovedne bránili, Švédov nepustili do záverečného tlaku. Počas hry bez brankára najskôr gólom do prázdnej bránky skóre zvýšil na 3 : 0 opäť Juraj Slafkovský. Skóre na konečných 4 : 0 uzavrel rovnakým spôsobom Pavol Regenda.

Domov
Zdieľať
Diskusia