Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 10:25
Čas čítania 0:39
Adam Novosad

Stalo sa práve teraz: Od 28. februára sa končí väčšina opatrení, potvrdil premiér Heger. Vieme, kedy sa vrátime k bežnému životu

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Od konca februára už nebude platiť žiadny doterajší režim okrem režimu základ.

Premiér Eduard Heger pred rokovaním vlády oznámil, že 28. februára Slovensko zruší väčšinu opatrení proti koronavírusu. Namiesto doterajších režimov OP+, OP či OTP zostane v platnosti už len režim základ, a tak sa do všetkých prevádzok dostane každý bez ohľadu na to, či je zaočkovaný alebo koronavírus prekonal.

Žiaci v školách viac nebudú musieť zostávať v domácej karanténe po výskyte nakazeného spolužiaka. Na nízkorizikových a stredne rizikových podujatiach bude zvýšená kapacita, čo sa v menšej miere prejaví aj na vysokorizikových podujatiach. 

Heger oznámil, že tieto kapacitné obmedzenia by mali byť kompletne zrušené od 28. marca. Upravené bude aj povinné nosenie rúšok a respirátorov. Znamenalo by to návrat k bežnému životu.

„Pandémia ovplyvňuje naše životy už takmer dva roky. Nielen pre Slovensko, ale pre celý svet to bolo nesmierne bolestivé obdobie, ktoré nás zlomilo ľudsky aj ekonomicky. Covid-19 však aj ďalej zostáva prítomný v našich životoch, no na základe aktuálnej situácie a poznatkov vnímame, že sa s ním musíme naučiť žiť,“ skonštatoval premiér v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia