Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. februára 2022, 21:09
Čas čítania 1:34
Tímea Krauszová

Slováci majú najradšej misionársku polohu. Podľa prieskumu len menej než 5 % ľudí na Slovensku v posteli experimentuje

ZAUJÍMAVOSTI EROTIKA SEXUALITA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Najčastejšie začínajú misionárskou polohou.

Väčšina Slovákov preferuje počas sexu tzv. misionársku polohu. Ňou zvyčajne milovanie začínajú a milujú sa v nej aj najbežnejšie. Medzi top polohy však patria aj tie zozadu či „na koníka“. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu e-shopu Ruzovyslon.sk, ktorý sa uskutočnil koncom januára 2022.

V posteli sme konzervatívni

Podľa prieskumu vystriedajú Slováci počas milovania v priemere 2 až 3 polohy. V priebehu aktívneho sexuálneho života si celkovo vyskúšajú 6 až 10 sexuálnych polôh a z tých si vyberú tie najpríjemnejšie. Spomedzi 523 mužov a 490 žien vo veku 18 až 65 rokov, ktorí sa na prieskume zúčastnili, 43 % vyskúšalo počas života maximálne 5 polôh. Opýtaných, ktorí vyskúšali počas života viac než 30 polôh, bolo necelých 5 %, a to vo vekovej kategórii 27 až 35 rokov.

Odporúčané
V sprche, klasicky či zozadu? Pri týchto sexuálnych polohách ľudia zvyčajne pália najviac kalórií V sprche, klasicky či zozadu? Pri týchto sexuálnych polohách ľudia zvyčajne pália najviac kalórií 6. februára 2022, 14:30

Medzi najobľúbenejšiu polohu pri milovaní Slovákov patrí misionárska, a to u 35 % respondentov. Najviac ju obľubujú ľudia vo veku 54 až 65 rokov a najmenej obľúbená je u najmladších ľudí (18 – 26). „Napriek tomu, že u mladšej generácie až tak nerezonuje, viac ako polovica – približne 54 % – ňou milovanie začína. Jej výhodou je, že je ľahká i pre začiatočníkov a zároveň je jednou z polôh, pri ktorej si partneri môžu užiť najviac intimity a vzájomnej blízkosti,“ povedal Adam Durčák z e-shopu Ružový slon. E-shop testuje a predáva erotické pomôcky a venuje sa zdravej sexualite.

Slováci často „otvárajú“ milovanie aj v polohe na koníka (10 %) či lyžičky (9 %). 

Za misionárskou polohou nasledujú v rebríčku obľúbenosti na psíka (21 %) a na koníka (14 %). Do prvej pätice sa dostali aj polohy lyžičky (7 %) a 69 v ľahu (5 %).

Starším stačí jedna poloha

Opýtaní uviedli, že počas samotného sexu vystriedajú 2 až 3 polohy. Štyri a viac polôh počas jedného milovania uvádza približne pätina respondentov vo veku od 18 do 26 rokov, s postupujúcim vekom (54 až 65 rokov) sa tento podiel znižuje len na 7 %. Zaujímavosťou je, že 28 % z tejto vekovej skupiny si vystačí aj s jednou sexuálnou polohou.

Viac než 5 polôh počas jedného milovania vystrieda 2,7 % mužov a 1,5 % žien. Podobne málo ľudí, len 2,9 % mužov a 2,8 % žien, za celý svoj život vyskúšalo viac ako 30 sexuálnych polôh. 

Spomedzi opýtaných priťahuje v priemere 5,4 % (skôr) rovnaké pohlavie než opačné. Pri prieskume pritom pri otázke, ktorou polohou respondenti najčastejšie začínajú milovanie, odpovede týchto ľudí nezahrnuli do výpočtov. Nezahrnuli ich ani pri otázke, koľko polôh v priemere počas jedného milovania vystriedajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia