Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. februára 2022, 14:30
Čas čítania 5:08
Tímea Krauszová

V sprche, klasicky či zozadu? Pri týchto sexuálnych polohách ľudia zvyčajne pália najviac kalórií

ZAUJÍMAVOSTI CVIČENIE EROTIKA SEXUALITA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Niektoré z nich však neprinášajú až toľko rozkoše, a to najmä ženám.

Nie nadarmo nazývame sex horúcimi chvíľami. Mnohí ľudia sa pri ňom riadne zapotia aj zadýchajú. No vyrovná sa to tradičnejšej športovej aktivite ako beh či posilňovanie? Podľa prieskumu britského výrobcu erotických pomôcok Lovehoney až 45 % respondentov považuje sex za formu tréningu. Štvrtina z nich si počas sexu dokonca sleduje kalórie a pulz pomocou smart hodiniek. 

Sexuálna aktivita, prirodzene, zaujíma aj vedcov, ktorí už vypočítali aj priemerný počet kalórií, ktoré spálime za minútu sexu. To číslo je zrejme nižšie, než by si želali ľudia, ktorí sa snažia navýšiť svoj výdaj energie.

Podľa odborníkov je sex ekvivalentom ľahkej až stredne ťažkej aktivity. Za minútu vraj muži spália 4,2 kcal a ženy o niečo menej, 3,1 kcal. Ak sa práve snažíš chudnúť, v tomto článku sa dozvieš, či sa ti oplatí vôbec so sexom ako výdajom energie počítať alebo je lepšie nespoliehať sa na to a páliť kalórie niekde inde. 

Ak si chceš prečítať ďalšie články o bezpečnom sexe, sexualite a rodovej identite, klikni sem a dostaneš upozornenie vždy, keď taký obsah na webe pribudne. Rozoberáme všetko od sexuálnej orientácie cez sexuálne preferencie a taktiky až po aktuálne informácie o tom, čo vieme o sexualite ľudí. Viac podobných článkov môžeme robiť len s tvojou podporou, pridaj sa do klubu Refresher+.

3 – 4 kalórie za minútu

Tieto čísla vychádzajú z malej štúdie z roku 2013, podľa ktorej priemerný muž spáli 101 kcal a priemerná žena 69 kcal počas sexu. Pre lepšiu predstavu, obyčajný „číz“ z McDonaldu má 303 kalórií na porciu, takže priemerný muž ho spáli za tri kolá sexu, priemerná žena by potrebovala aspoň štyri o pár minút dlhších súloží. Nejde teda o žiadne ohromujúce čísla. (Aj keď, samozrejme, jedlo nemá len kalorickú hodnotu, ale aj nutričnú a cieľom nie je spáliť ho celé.)

Odporúčané
Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike Ako dosiahnuť orgazmus stláčaním stehien? Prečítaj si o syntribácii, netradičnej masturbačnej technike 24. apríla 2024, 18:30

Pri meraniach v spomínanej štúdii porovnávali hodnoty pri zdravých heterosexuálnych dvojiciach, ktorým namerali energetický výdaj najskôr pri sexe (trval zhruba 25 minút) a neskôr pri behu na bežiacom páse (počas 30 minút).

pár, muž a žena, vzťah, sex, v posteli
Zdroj: Unsplash/Dainis Graveris

Jedno kolo sexu si výskumníci zadefinovali tak, že musí zahŕňať predohru, pohlavný styk a orgazmus aspoň jedného z partnerov. Intenzita sa pri mužoch držala na úrovni 6,0 MET a pri ženách to bolo 5,6 MET. (MET je priemerný metabolický ekvivalent, hodnoty sa pohybujú od 0,9, čo je hodnota v spánku, až po 23, čo je beh rýchlosťou 22,5 km/h).

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 109566 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akú má podľa odborníka nevýhodu sledovanie svojho energetického výdaja počas sexu.
  • Či sa ti podarí schudnúť len vďaka sexu.
  • Pri ktorých polohách spáliš najviac kalórií.
  • Tip na hudbu, vďaka ktorej budeš spaľovať v posteli ešte viac.
Domov
Zdieľať
Diskusia