Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2022, 17:30
Čas čítania 1:41
Kamila Šebestová

Videli sme, ako páchateľ vytiahol pištoľ, a skryli sme sa na záchodoch, hovorí svedok piatkového útoku v bare na Obchodnej ulici

NEWS BRATISLAVA KLUBY A BARY POLÍCIA SR ZBRAŇ
Uložiť Uložené

Páchateľa nakoniec spacifikoval policajný pes, ktorý sa stal hrdinom tohto príbehu.

„Pred páchateľom sme sa skrývali na záchode,“ hovorí 25-ročný Kevin, ktorý v piatok videl, ako neznámy muž zbil v bare tínedžera zbraňou. „V bare sme sedeli asi 20 minút, keď vytiahol zbraň.“

Partia kamarátov sa šla v piatok večer zabaviť do jedného zo známych bratislavských podnikov. Do baru prišli okolo ôsmej večer a po pár minútach si všimli, že mladý muž pri vedľajšom stole sa púšťa do slovných konfliktov s okoloidúcimi. 

„Pôsobil tak, že bol pod vplyvom rôznych látok, nielen alkoholu,“ opisuje zážitok Kevin. V ten večer bolo podľa neho v podniku veľa ľudí pod 18 rokov. Partia kamarátov muža ignorovala, až kým do baru neprišli traja 15-roční chlapci, ktorí sa s ním pustili do hlasného konfliktu. V tej chvíli sa začalo v podniku stupňovať napätie. 

Odporúčané
Mladík v bratislavskom bare do krvi dobil 15-ročného tínedžera pažbou pištole. Spacifikoval ho policajný pes Mladík v bratislavskom bare do krvi dobil 15-ročného tínedžera pažbou pištole. Spacifikoval ho policajný pes 24. januára 2022, 9:28

„Vyzerali trochu ako partia skinheadov – všetci mali oholené hlavy a tmavé oblečenie,“ hovorí návštevník baru. Začali si navzájom nadávať a neznámy 20-ročný muž zrazu povedal, že má zbraň. Odrazu sa zhora vynorili ďalší mladí chlapci, ktorí mali na sebe šatku či kuklu. 

„Očividne sa prišli biť a chceli vyvolať konflikt,“ hovorí Kevin. Neznámy muž zrazu vytiahol zbraň a začal mieriť na jedného z tínedžerov. Strhla sa medzi nimi bitka. 

„Neboli sme si istí, či to bola reálna zbraň, no okamžite sme sa začali zbierať a snažili sme sa rýchlo vzdialiť do zadnej časti baru,“ opisuje situáciu 25-ročný návštevník baru. Keď odchádzali, zazreli, ako páchateľ viackrát udrel tínedžera do hlavy pažbou pištole. 

„Vtedy sme naozaj dostali strach,“ dodáva Kevin. Spolu s partiou sa zatiaľ skryli na záchodoch. Videli, ako sa páchateľ utekal skryť do zadnej časti baru, kde ho neskôr spacifikovali policajti. Partii sa potom podarilo z baru utiecť. 

„Nestihli sme si ani dopiť drinky,“ žartuje Kevin. Dodáva, že barmanky proti mužovi nemali šancu. V podniku totiž nebola žiadna ochranka. 

Útok mal neskôr dramatickú dohru. Zranený tínedžer totiž muža išiel hneď udať na políciu, ktorá ho začala hľadať. 

„Krátko po pol deviatej večer dobehol zranený tínedžer na stanicu útvaru zásahovej jednotky a kynológie. Hliadka mu ihneď privolala rýchlu zdravotnú pomoc, keďže mal silné krvácanie z hlavy po opakovaných úderoch pažbou pištole,“ informuje mestská polícia. 

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Mestskí policajti vzali služobného psa a vybrali sa do podniku, kde podľa zraneného chlapca došlo k útoku. „Páchateľa našli schovávať sa v podkrovnej časti domu, v ktorom je bar,“ opisujú policajti priebeh zásahu v statuse na Facebooku. Páchateľ nereagoval na výzvy, aby policajtom ukázal ruky a ľahol si na zem. V tom momente zasiahol služobný pes.

„Ten páchateľa udrel náhubkom do tváre a aj vďaka tomu sa mestským policajtom podarilo podozrivého zadržať,“ vysvetľujú policajti na Facebooku.

Obchodná ulica/ilustračné foto
Obchodná ulica/ilustračné foto Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia