Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2022, 13:07
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík TASR

Boris Kollár bude s Uhríkom a Pellegrinim rokovať o skrátení volebného obdobia. Stretnú sa začiatkom budúceho týždňa

POLITIKA BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Viacerí koaliční lídri si za okrúhly stôl s opozíciou odmietajú sadnúť.

Predseda parlamentu Boris Kollár zvolal zasadnutie za okrúhlym stolom na utorok. Témou bude referendum o skrátení volebného obdobia. Na stretnutí sa odmietli zúčastniť lídri strán OĽaNO a SaS Igor Matovič s Richardom Sulíkom.

„Nevidím žiaden dôvod na takýto okrúhly stôl,“ vyjadril sa minister hospodárstva Sulík. Matovič vyhlásil, že sa nechce rozprávať „so zástupcami mafie o tom, ako umožniť skorší návrat mafie k moci“. „Hnutie OĽaNO nezískalo mandát vo voľbách na to, aby vyjednávalo so skorumpovanými politikmi alebo extrémistami,“ povedal Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

Pozvánku od Borisa Kollára už prijal líder strany Hlas-SD Peter Pellegrini a šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

Ústavný zákon o skrátení volebného obdobia má podporu predsedu parlamentu aj opozičných strán. S témou prišla opozícia, ktorá v petícii vyzbierala 600 000 podpisov. Prezidentka Zuzana Čaputová vec posunula na Ústavný súd SR, ktorý tvrdí, že referendová otázka o skrátení volebného obdobia NR SR je protiústavná.

Prezidentka sa preto vyjadrila, že by vyhlásila referendum o predčasných voľbách v prípade, že by parlament rozhodol o zmene ústavy a prijal uznesenie o konaní referenda.

Odporúčané
Toto sú najväčšie úspechy vlády Eduarda Hegera. Majú veľa „ale“ Toto sú najväčšie úspechy vlády Eduarda Hegera. Majú veľa „ale“ 29. decembra 2021, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia