Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2022, 18:33
Čas čítania 0:49
Jakub Paulík

Prezidentka sa prvýkrát vyjadrila k útoku v Miloslavove. Vo výzve sa obracia hlavne na učiteľov

Prezidentka sa prvýkrát vyjadrila k útoku v Miloslavove. Vo výzve sa obracia hlavne na učiteľov
Zdroj: TASR/AP/Adrian Dennis/Pool Photo via AP
NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Deti od zajtra nastupujú do škôl a prezidentka učiteľov žiada, aby dávali pozor na vzťahy medzi žiakmi.

Skupina tínedžerov v obci Miloslavov 2. januára opila, zbila a vyzliekla 11-ročné dievča. Prezidentka Zuzana Čaputová sa v súvislosti so zajtrajším uvoľňovaním opatrení a návratom detí do škôl na Facebooku vyjadrila k prípadu, ktorý otriasol našou krajinou. „Aj tento prípad nám pripomína, že sa naša spoločnosť nachádza v mimoriadne náročnej situácii, keď badať nárast agresivity a napätia,“ napísala.

Otvorenie škôl môže podľa hlavy štátu pomôcť deťom z duševnej nepohody, čo však podľa nej platí len za predpokladu, že sú v školách v bezpečí. Aj z toho dôvodu vo svojom príspevku píše okrem iného priamo smerom k učiteľom a učiteľkám, ktorých vyzýva, aby si všímali vzťahy medzi žiakmi.

Odporúčané
Polícia posiela do Miloslavova viac hliadok. Ide o reakciu na prípad zbitého 11-ročného dievčaťa Polícia posiela do Miloslavova viac hliadok. Ide o reakciu na prípad zbitého 11-ročného dievčaťa 9. januára 2022, 9:32

„V tejto súvislosti by som rada vyzvala učiteľky, učiteľov a ďalších pracovníkov škôl, aby osobitnú pozornosť venovali sociálnym vzťahom v školskom prostredí. Aby si všímali prejavy šikany či nenávisti, pred ktorými si nikdy nemôžeme zakrývať oči a ktorým je potrebné venovať náležitú systematickú a najmä preventívnu pozornosť,“ zdôraznila.

Prípad v Miloslavove aktuálne polícia kvalifikovala ako lúpež, no upozornila na to, že v priebehu vyšetrovania môže prísť k zmene. Nášmu redaktorovi sa podarilo skontaktovať s jednou z bývalých členiek údajného „detského gangu“, ktorá mu porozprávala o tom, ako partia útočníkov funguje. V obci vraj rovesníkov šikanujú už viac ako dva roky.

Domov
Zdieľať
Diskusia