Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2022, 10:30
Čas čítania 2:25
Richard Balog

Polstrované šály, palčiaky aj kašmírové kukly. Toto sú zimné doplnky, vďaka ktorým sa nestratíš v dave

Polstrované šály, palčiaky aj kašmírové kukly. Toto sú zimné doplnky, vďaka ktorým sa nestratíš v dave
Zdroj: Arket/COS
MÓDA MÓDA REFRESHER MÓDNE DOPLNKY TRENDY
Uložiť Uložené

Zabudni na šály či čiapky z umelých tkanín a posuň svoje zimné outfity na úplne novú úroveň vďaka kvalitným doplnkom podľa súčasných trendov.

Najhorúcejšie módne trendy roka 2022 sme už zhrnuli v osobitnom článku, avšak zimné doplnky si zaslúžia samostatný priestor, vďaka ktorému zistíš, po akých kúskoch sa oplatí siahnuť. Zabudni na šály a čiapky z umelých tkanín a posuň v priebehu najbližších mesiacov svoje outfity na novú úroveň kvalitnými doplnkami podľa súčasných trendov. Siahneš po „polstrovanom“ šále Jil Sander, palčiakoch COS alebo kašmírovej kukle od značky Arket? Výber záleží len na tebe, tvojom vkuse a finančných možnostiach. 

Odporúčané
Zimný výpredaj vo Footshope sa práve začal. Využi zľavy a doplň svoj šatník o štýlové kúsky za zlomok ich pôvodnej ceny Zimný výpredaj vo Footshope sa práve začal. Využi zľavy a doplň svoj šatník o štýlové kúsky za zlomok ich pôvodnej ceny 4. januára 2022, 10:30

Kašmírové a vlnené kukly 

Časy, keď si kuklu nosil maximálne na motokárach alebo počas lyžovania, sú už minulosťou.  V súčasnosti ide o jeden z najvýraznejších módnych trendov, ktorý si za krátky čas osvojilo množstvo známych tvárí vrátane A$AP Rockyho alebo Kim Kardashian.

V zahraničných obchodoch ich nájdeš pod názvom balaclava a skvelo vyzerajú napríklad aj v kombinácii s elegantným kabátom, o čom nás presvedčili Barbora FranekováDalyb. Cenovo dostupné a zároveň kvalitné modely kukiel z vlny či kašmíru nájdeš v ponuke značky Arket. V prípade, že máš neobmedzený rozpočet, vo svete luxusnej módy sú desiatky zaujímavých variantov či už od značky Stella McCartney, Moncler, alebo The Row. 

Arket Cashmere Fitted Hood

Arket
Zdroj: Arket

Perfect Moment Merino Wool Ribbed Balaclava

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Stella McCartney Wool Intarsia Balaclava

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Moncler Ribbed Cagoule Cap

Moncler
Zdroj: Moncler

 Palčiaky

Zatiaľ čo v detstve sme palčiaky nenávideli, dnes ich vyhľadávame. Rukavice s anglickým názvom mittens sa v priebehu posledných sezón stali horúcim trendom, ktorý v rôznych podobách a vyhotoveniach nosia rovnako ženy, ako aj muži. 

My preferujeme hrubšie vlnené varianty, ktoré sa hodia k takmer všetkým outfitom, avšak pozornosti sú hodné aj modely z technických materiálov alebo takzvané teddy kúsky. Krok vedľa týmto typom rukavíc neurobíš ani na zjazdovkách, čo sme rozobrali v osobitnom článku.

Cenové rozmedzie za kvalitné palčiaky sa pohybuje od približne 50 eur v obchodoch ako COS, Arket či Massimo Dutti až po stovky eur za luxusné vyhotovenia od značiek  Brunello Cucinelli, Loro Piana, Stella McCartney a podobne. 

Hestra CZone Frost Mittens

Arket
Zdroj: Arket

COS Leather Mittens 

COS
Zdroj: COS

COS Cashmere-Lined Teddy Mittens

COS
Zdroj: COS

Arch4 Cashmere Ribbed Mittens

NET-A-PORTER
Zdroj: NET-A-PORTER

Klobúky

Ďalším tipom na fresh zimný doplnok sú zateplené klobúky, s ktorými sa návrhári hrajú už niekoľko letných aj zimných sezón. Rovnako ako v prípade rukavíc, respektíve palčiakov, aj v tomto prípade sú trendom hrejivé teddy varianty z flísu či vlny. 

Už dlhší čas nás bavia obojstranné kúsky, ktoré môžeš využiť podľa nálady alebo podľa toho, aký outfit si plánuješ obliecť.

Opätovne odporúčame skontrolovať ponuku cenovo dostupných predajcov, ako sú COS, & Other Stories, Mango, Reserved a podobne, predtým než zaplatíš stovky eur za modely s monogramom či logom známych módnych domov. Množstvo z nich je však krásnych a s radosťou by sme ich mali v zbierke... 

COS Reversible Teddy Bucket Hat

COS
Zdroj: COS

COS Textured Knitted Bucket Hat

COS
Zdroj: COS

JW Anderson Fleece Bucket Hat

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Fendi Wool Bucket Hat

Fendi
Zdroj: Fendi

 Polstrované šály 

Kvalitné vlnené a kašmírové šály budú v kurze stále, ale čo tak vyskúšať niečo nové? Páperové alebo polstrované modely sú netradičným zimným doplnkom, do ktorého sme sa zamilovali najmä vďaka značkám Jil Sander a Moncler.

Sú minimálne rovnako hrejivé ako klasické pletené modely, ale sú výrazne objemnejšie a tvoje outfity posunú na úplne novú úroveň. Skús im dať počas tohtoročnej zimy šancu a neoľutuješ.

Jil Sander+ Down Padded Scarf 

Jil Sander
Zdroj: Jil Sander

Jil Sander+ Down Padded Scarf

Jil Sander
Zdroj: Jil Sander

Thom Browne Quilted Shell Down Scarf

MR PORTER
Zdroj: MR PORTER

Moncler Padded Scarf 

Moncler
Zdroj: Moncler

Golier

Módny kúsok, ktorý na území Slovenskej a Českej republiky nosí v súčasnosti stále len niekoľko blogeriek a ľudí z fachu. Zakomponuj golier do svojich outfitov skôr ako ostatní a určite sa nestratíš v dave. Ak ťa už omrzeli šály, ide o dokonalú ochranu krku a vrchnej časti trupu pred chladom.

Arket Wool Half-Zip Collar 

Arket
Zdroj: Arket

COS Cashmere Turtleneck Collar

COS
Zdroj: COS

COS Hooded Mockneck Collar

COS
Zdroj: COS

Moncler Padded Vest

Moncler
Zdroj: Moncler
Domov
Zdieľať
Diskusia