Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022, 17:02
Čas čítania 1:04
Ivan Koribanič

Vyhorený bar, amputované prsty na ruke, ohňostroj v uchu. Záchranári a hasiči sa počas Silvestra nezastavili

Vyhorený bar, amputované prsty na ruke, ohňostroj v uchu. Záchranári a hasiči sa počas Silvestra nezastavili
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS KOŠICE NOVÝ ROK SILVESTER
Uložiť Uložené

Lekári ošetrili ženu, ktorú trafil ohňostroj do ucha.

Silvestrovská noc v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice bola pre lekárov naozaj rušná, najmä na urgentnom príjme. Lekársku pomoc tam počas silvestrovskej noci vyhľadalo až 63 ľudí, píše Korzár.

„Traumatológovia ošetrili 35 ľudí, chirurgovia 12 a 16 zranených skončilo na internom urgente. Tri cievne príhody riešili lekári na cerebrovaskulárnom pracovisku UNLP na Triede SNP,“ konkretizovala hovorkyňa Monika Krišková.

Najvážnejší prípad nemocnica zaznamenala v ranných hodinách. Po príchode na urgentný príjem sa 34-ročná žena okamžite podrobila replantačnej operácii ruky. Zlá manipulácia so zábavnou pyrotechnikou jej spôsobila amputáciu prstov.

Okrem toho do nemocnice priviezli aj 64-ročnú ženu, ktorú ohňostroj trafil priamo do ľavého ucha. 30-ročnému opitému mužovi zase hodili do hlavy petardu. Tieto prípady však skončili iba lokálnym ošetrením.

Pomoc lekárov musela vyhľadať aj žena v piatom mesiaci tehotenstva. Tá utrpela úraz hlavy. Po páde zo schodov ošetrili aj 20-ročného muža.

Ani hasiči sa počas silvestrovskej služby nenudili

Pohotový zásah absolvovali aj košickí hasiči. Tí boli približne o 3. hodine ráno privolaní k požiaru na Hlavnej ulici. Po príchode na miesto vysvitlo, že horí jeden z barov. Hasiči zistili, že dvere do podniku boli otvorené, pričom horeli práve dvere, koberec, stoličky a takisto aj vybavenie. 

„V tomto prípade išlo o úmyselné zapálenie neznámou horľavinou. Keďže bol interiér zadymený a valil sa z neho hustý dym, zasahovali sme v dýchacích prístrojoch,“ znelo stanovisko hasičov.

Hasiči museli zároveň evakuovať dvoch ľudí z bytu, ktorý sa nachádza priamo nad barom. Počas zásahu sa našťastie nikto nezranil. Hasiči spotrebovali na uhasenie požiaru 1 600 litrov vody. Polícia v celej veci už začala trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci a prečin neoprávneného zásahu do práva k domu, bytu alebo nebytovému priestoru.

Domov
Zdieľať
Diskusia