Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2022 o 12:16
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Príhovor premiéra Hegera: Máme ďaleko od ideálnej vlády, ale nekradneme a nehádame sa o korisť

NEWS VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger bilancuje rok 2021 a naznačuje, čo chce vláda robiť v nasledujúcich dvanástich mesiacoch.

Predseda vlády Eduard Heger považuje za najdôležitejšie zvládnuť pandémiu a vyčistiť Slovensko od korupcie. Práve týmito slovami otvára svoj novoročný príhovor. 

„Mojím ďalším želaním je, aby sme do hodnotenia dnešnej vnútropolitickej situácie vniesli viac nadhľadu a faktov, menej emócií a skreslených informácií, hoci žijeme bezprecedentné a psychicky veľmi náročné časy,“ konštatuje premiér s tým, že si uvedomuje, že vláda má ďaleko od toho, aby sme ju mohli považovať za ideálnu. Zároveň si myslí, že vzhľadom na súčasné politické spektrum je najlepšou voľbou, pretože nekradne a neháda sa o korisť. 

Eduard Heger tvrdí, že vláda reaguje na aktuálnu situáciu s koronavírusom a poskytuje podnikom a domácnostiam pomoc, aká tu doteraz nikdy nebola. 

„Aj v roku 2021 sme pomáhali s výpadkami tržieb, s nájmami, s udržovaním zamestnanosti i kúpnej sily domácností. Pomáhali sme reštauráciám, ľuďom v kultúre, pomáhali sme každému, kto sa v dôsledku pandémie ocitol v núdzi.“

Predseda vlády upozorňuje, že obyvatelia Slovenska musia byť realisti a uvedomiť si, že na Slovensko sa valia ďalšie mutácie koronavírusu. Dodáva, že o omikrone toho ešte veľa nevieme a ešte len čakáme na informácie, či môže byť nebezpečnejší ako delta. V novom roku praje občanom veľa imunity. „Najlepšie tej, ktorú získate očkovaním treťou dávkou,“ apeluje Heger na očkovanie. 

Odporúčané
Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri Politologička Aneta Világ po páde vlády: Predpokladám, že predčasné voľby budú. Len nevieme, či v júni alebo v septembri 21. decembra 2022 o 18:26

Premiér verí, že rok 2022 bude rokom rozvoja a rastu. „Želám Slovensku, aby urobilo ďalší pokrok v reformách, aby sa rozbehli nové investície, aby sme nestratili životný elán a naučili sa žiť v pandémii s čo najmenšími stratami i s nižšou mierou konfliktov.“

Domov
Zdieľať
Diskusia