Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. decembra 2021, 13:58
Čas čítania 1:12
Ema Stanovská

Robert Fico dovolenkuje s priateľkou v Jordánsku. Lengvarského pritom kritizoval za dovolenku v Ománe

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Usvedčujúcu fotku poslal Denníku N anonymný čitateľ.

Robert Fico kritizoval ministra Lengvarského za dovolenku v Ománe, čitateľ však poslal Denníku N fotografiu, ako predseda Smeru dovolenkuje v Jordánsku. Vo videu, ktoré Robert Fico zverejnil vo štvrtok, o ministrovi zdravotníctva povedal, že sa rozhodol opustiť krajinu, pandémiu a zdravotníkov a vyrazil si na krásnu dovolenku do zahraničia.

„Jediné, čo by ministra zdravotníctva ospravedlňovalo, by bolo, že je pod papučou a že mu to prikázala vlastná manželka. Ak má však túto dovolenku z vlastnej hlavy, tak to v tej hlave nemá rovnako v poriadku ako jeho stranícky šéf pán Matovič.“

Politici Smeru sa vo štvrtok zúčastnili v Martine na spomienke na bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ich stranícky šéf tam chýbal. Video, ktoré zverejnil, nie je z jeho kancelárie na Súmračnej ulici.

Fica odfotografovali v Jordánsku na večeri s jeho priateľkou Katarínou Szalayovou, ktorá je čakateľkou na prokuratúre.

Fotografiu si môžeš pozrieť tu.

Predseda Smeru nie je v exekutívnej funkcii a cesty do zahraničia nie sú zakázané, i keď ministerstvo zahraničných vecí ich teraz neodporúča.

V minulosti falšoval covidový test

Na nahrávke z poľovníckej chaty sa Fico priznáva, že v minulosti obišiel karanténne opatrenia.

Letnú dovolenku strávil v Grécku, kde ochorel na covid, odpadol a museli ho previezť do nemocnice. Z jeho slov na nahrávkach vyplýva, že sfalšoval PCR test, aby sa mohol vrátiť domov. „Po 11 dňoch som sfalšoval covidový test, lebo antigénové testy som mal v poriadku, ale oni ma stále nechceli pustiť, pokiaľ nemám PCR,“ povedal.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Fico hovorí, že proti covidu nie je očkovaný. Podľa aktuálne platných nariadení musí po návrate z Jordánska zostať v karanténe, ktorú môže ukončiť po negatívnom PCR teste urobenom na piaty deň po príchode. Výnimku nemajú ani tí, čo covid prekonali – jedine, ak sa už dali očkovať aspoň prvou dávkou vakcíny a od očkovania ubehlo 14 dní.

Smer na otázku Denníka N k Ficovmu pobytu nereagoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia