Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. decembra 2021, 13:30
Čas čítania 1:22
Dominik Vetrák

The Silent Sea je ako The Walking Dead vo vesmíre. Príbeh je síce zábavný, no pomalý a postavy sa správajú hlúpo

The Silent Sea je ako The Walking Dead vo vesmíre. Príbeh je síce zábavný, no pomalý a postavy sa správajú hlúpo
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY SILENT SEA
Uložiť Uložené

Juhokórejské sci-fi je bolestivo natiahnuté do seriálovej podoby, pričom by mu veľmi sedel filmový tvar.

The Silent Sea sa javilo ako ďalší veľký juhokórejský seriál, ktorý bude valcovať Netflix. Zdá sa, že sa tak aj stane, a my sa z toho tešíme. Juhokórejská tvorba si zaslúži viac pozornosti. Po pozretí prvých 5 z 8 epizód máme rozpačité dojmy. Dej sa totiž nepekne vlečie a je cítiť, že materiál na 8 seriálových epizód tam určite nie je. 

Seriál je o vesmírnej stanici na Mesiaci, kam Juhokórejská republika vyslala špeciálnych agentov, biológov a astronautov, aby našli tajomnú vzorku, ktorá ľudstvu pomôže v prekonaní najnovšej krízy. Planéte totiž dochádza voda, a to závratným tempom. Záchranná misia Zeme sa však po ich príchode na vesmírnu stanicu zmení na záchranu ich životov, keď na stanici nájdu desiatky mŕtvych ľudí.

Odporúčané
10 najlepších hier roka 2021 10 najlepších hier roka 2021 27. decembra 2021, 14:30

Seriál má celkom originálnu a zaujímavú sci-fi premisu, aj keď odhalenie toho, čo sa skrýva na Mesiaci, je možno nechcene vtipné. Sympatické sa nám zdali aj postavy a väčšina hercov, aj keď nás trochu sklamala Bae Doona (poznáš ju zo Sense8), ktorá hrá hlavnú ženskú postavu – biologičku Song Ji-an. Väčšinu času na obrazovke akoby prespala a jej herecký výkon sa nám zdá neuveriteľne znudený a nevýrazný. 

Baví nás sledovať každý diel, aj keď je veľmi cítiť, že niektoré zďaleka nemajú čo povedať v rámci 40- až 50-minútovej stopáže. Na začiatku piatej epizódy sme mali chuť chytiť do rúk mobil, keďže v priebehu 5 minút sa v tajnom dátovom centre nestalo absolútne nič.

Silent Sea
Zdroj: Netflix

Seriál je často až príliš rozťahaný a je jasné, že filmový formát by mu sedel oveľa viac. Keby to bol dvaapolhodinový sci-fi film, zrejme by šlo o jeden z najzaujímavejších filmov roka. Takto je to zatiaľ fajn a nenáročné sci-fi, ktoré vyzerá dobre, no nevyužíva potenciál zaujímavej premisy. 

Spomenúť musíme aj správanie postáv, ktoré je niekedy na úrovni The Walking Dead. Postavy sa bezstarostne pohybujú po kontaminovanom okolí a riskujú svoje životy, lebo herci si asi už viackrát nechceli dávať cez tvár prilby.

Porušujú karanténu, nezmyselne sa rozdeľujú, keď im hrozí nebezpečenstvo, a nelogicky pristupujú bližšie k nebezpečným tvorom, o ktorých nevedia absolútne nič. Seriál však má pekný vizuál a sme zvedaví, ako sa skončí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia